Κερδίζουν οι Γερμανοί!..

on .

 Εκείνη η… «ιστορική φράση» που ακούστηκε από μετανάστη, με σπαστά ελληνικά, μέσα στο «καφενείο», για τις προ 5ετίας εθνικές και περιφερειακές εκλογές, ακόμη έχει… την αξία της, ίσως… και  την ισχύ της!

Είχε πει τότε λοιπόν, για τον Αλέξη Τσίπρα και τον Αλέκο Καχριμάνη, με σαφήνεια… και σιγουριά: «Αλέξης χάνει, Αλέκο… κερδίζει!». Και επιβεβαιώθηκαν απολύτως οι προβλέψεις του…

Το «καφενείο», τον… έψαξε το μετανάστη, στη γειτονική μας χώρα, γιατί το δικό του γκάλοπ ήταν άκρως επιτυχημένο! (Τύφλα νάχει… ο Φαναράς!».

Μετά από 20ετή σκληρή δουλειά στη χώρα μας, κάνοντας καλό κομπόδεμα, έφυγε για τη γειτονική μας χώρα, όπου άνοιξε το σπιτικό του και έγινε μεγαλοεργολάβος οικοδομικών κατασκευών! (Διαθέτοντας και πολιτικό αισθητήριο…).

Αλλά, αν και σήμερα ήταν εδώ στη χώρα μας, οι προβλέψεις του, θα είχαν σχεδόν τα ίδια χαρακτηριστικά, με την πρώτη του… προφητεία!

Θα έλεγε λοιπόν: Αλέξης… χάθηκε εντελώς, Αλέκο αντέχει ακόμα!

Και η δυο τους, έχουν κοινά σημεία! Ο πρώτος ήταν 25 χρόνια στο κουρμπέτι! Ο δεύτερος, 35 χρόνια, με προσφορά!

Ο Αλέξης, στην κεντρική πολιτική σκηνή, πήρε το κόμμα από το 3% και το έκανε κόμμα εξουσίας!

Και ο Αλέκος, στα αυτοδιοικητικά, όλο νίκες κατακτά! (Ακόμη… ).

Η κυριαρχία τους υπήρξε καθολική! Ο πρώτος άφησε… προσωρινά, το όπλο του πολεμιστή… Ο δεύτερος, συνεχίζει ακάθεκτος!

Βοηθάει και η… πολυκατακερματισμένη αντιπολίτευση. Που δεν λέει να αλλάξει μυαλά! Στο δε κεντρικό επίπεδο, όπου έχουμε τη… μεγάλη, τη μεσαία και την μικρή αντιπολίτευση (που όλες μαζί μας κάνουν… την ανύπαρκτη), κάνουν τον Κυριάκο να παίζει χωρίς αντίπαλο!

Και το «καφενείο» αρχίζει… να εκλιπαρεί: «Έλα μετανάστη… γκαλοπατζή, να τους πεις τα νέα! Πρέπει επειγόντως να ενωθείτε! (Κεντρικά και αυτοδιοικητικά…) Διαφορετικά, θα είστε μεν και εσείς στο παιχνίδι, αλλά στο τέλος κερδίζουν… οι Γερμανοί!». 

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής.