Αγνό παρθένο…

on .

Μέσα σ’ αυτό το προεκλογικό πανδαιμόνιο, ο μπάρμπα Μήτσος, στην Άνω Ραχούλα, είχε και άλλες σκοτούρες!

Την ίδια περίοδο, είχε γάμο, πάντρευε το γιό του!

Ο Μήτσος δεν είχε χρόνο, ούτε να πιεί ένα τσίπουρο, σαν άνθρωπος…

Από τη μία είναι και ο ίδιος υποψήφιος στις Περιφερειακές Εκλογές, ο κουνιάδος του και… ο μπατζανάκης του, πηγαίνουν για Δημοτικοί Σύμβουλοι και ο γιος του… πηγαίνει για γαμπρός! Και δεν χωράει αναβολή! Καθώς η νύφη είναι με την «κοιλιά στο στόμα» και όπου να ναι, ο Μήτσος, θα γίνει παππούς!

Έχει λοιπόν τρία καρπούζια σε μία μασχάλη! Και όμως τα κατάφερε…

Προχτές, έγινε ο γάμος του παιδιού του. Και όταν μιλάμε για γάμο, μιλάμε για ένα τριήμερο γλέντι, από την Παρασκευή ως την Κυριακή το βράδυ και με καλεσμένο όλο το χωριό!

Παρά τις οικονομικές δυσκολίες, το πάλεψε… Οι χωριανοί έφαγαν, ήπιαν, χόρεψαν και ταυτόχρονα… αντάλλαξαν ευχές και ψηφοδέλτια!

Οι πιο πολλοί, με μικρά δώρα, λόγω της ακρίβειας και της οικονομικής ανέχειας!

Ο φίλος του ο Θύμιος, έφερε στο γιο του Μήτσου, ένα καλό δώρο, που τον χαροποίησε ιδιαίτερα… Δώρο χρήσιμο… και παρθένο! Παρουσίασε, με κορδέλα, ένα μεγάλο δοχείο λάδι!

- Να ζήσουν τα παιδιά, είπε στο Μήτσο. Δεν έφερα Μήτσο, του είπε, ένα… σερβίτσιο ή ένα πίνακα ζωγραφικής, του χωριανού μας ζωγράφου… Έφερα ένα δοχείο λάδι, για… άμεση χρήση!

- Το καλύτερο δώρο, Θύμιο! Ήταν για τους νεόνυμφους, ένα μεγάλο… λαχείο! Με τα σερβίτσια και τους πίνακες, δεν… γεμίζει το στομάχι! Ψέματα; 

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής.