Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ντροπή που… πήγε να κρυφτεί!

on .

Πολύ προοδευτικός μας προέκυψε τούτος ο νέος ΣΥΡΙΖΑ. Λέτε να …γελάει με την καρδιά του ο Αλέξης Τσίπρας με τα όσα γίνονται στους συντρόφους του, στελέχη και οπαδούς του κόμματος, αξιόλογους και μη; Άνθρωποι, τέλος πάντων, μοντέρνοι και παραδοσιακοί, που ανήκαν σ’ αυτόν τον πολιτικό χώρο και, ενώ αγωνίζονται να βρουν το βηματισμό τους ύστερα από την εκλογική τους συντριβή, έρχονται ο πρώην αρχηγός τους και το Κρητικό «παραπαίδι του», Τσίπρας  και Πολάκης, για να τους δώσουν τη… χαριστική βολή με μια …τερατώδη γροθιά στο στομάχι.

Τους φέρνουν  έναν… Αμερικανοκατέβατο νεαρό, καλοαναθρεμένο, καλοζωϊσμένο, πλούσιο εφοπλιστούλη και, άκουσον – άκουσον, αριστερούλη παρακαλώ, για να γίνει αρχηγός του κόμματός τους και να τους… διδάξει ΝΕΑ ήθη με αλλαγές σε… γένη, σε …φύλα, σε θρασύτητα και συμπεριφορά τέτοια και αναίδεια τόση, ώστε να αποτελεί η πρόκληση  και πολιτικό γεγονός τέτοιο, που για τρία εικοσιτετράωρα να επικρατήσει στη χώρα μια  …βουβαμάρα γενική, ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ «άκρα του τάφου σιωπή»!

 Ξαφνικά, δηλαδή …βουβάθηκε όλο το Έθνος γιατί …καταλήφθηκε από ένα πρωτοφανές θράσος και μια πρωτοφανή αγένεια  στην …υπερήφανη (!) παραδοχή της ιδιαιτερότητας ενός ανθρώπου που ήρθε για να  «παίξει  εν ου παικτοίς»  το ρόλο ενός  ηγέτη, συνεχιστού της ιστορίας του τόπου μας και των σπουδαίων Ηγετών της Εξουσίας και της Αντιπολίτευσης.

Όλοι ψιθυρίζουν, και σήμερα ακόμα, χωρίς να λένε τα πράγματα με τ’ όνομά τους, πολλοί… σταυροκοπιούνται, εκπλήσσονται για την έλλειψη σεμνότητας, χαμογελούν λίγο ντροπιαστικά για όσα συμβαίνουν στο ΣΥΡΙΖΑ και τη χώρα, και  φρίττουν στο  ενδεχόμενο να μπει θριαμβευτικά  η …ιδιαιτερότητα στην τιμημένη Βουλή των Ελλήνων.

 Και  για να  εξασφαλίσει με περισσότερη σιγουριά ο κ. Κασσελάκης την αριστερή του    ταυτότητα -δεν πιστεύω να το …επέλεξε ο ίδιος-  επισκέφτηκε τη Μακρόνησο,  πράγμα που έκανε τα κόκαλα εκείνων των μαρτύρων και του πατέρα μου φυσικά, να τρίζουν και να βλαστημούν, ενώ η επιτηδευμένη αυτή επίσκεψη, που τον …συμβούλεψαν να κάνει μέλη του επιτελείου του, ήταν φυσικό να προκαλέσει και να εξεγείρει τον αγνότερο αριστερό ιδεολόγο του ΣΥΡΙΖΑ, τον κ. Τσακαλώτο, ο οποίος ντρέπεται για τον εμπαιγμό και την καπηλεία μιας ολόκληρης κοινωνίας, που …μουρμουρίζει, χαμογελάει ειρωνικά, έκπληκτα, ολίγον ένοχα και …ντροπαλά για τη σιγή αντί της περιφρονητικής διαμαρτυρίας, για την εκδικητική μανία ολίγων ανθρώπων του  ηττημένου χώρου, που επιχειρούν έστω και με το ρόλο της Αντιπολίτευσης, να  …γελοιοποιήσουν τη χώρα.

Το μόνο που θα επιτύχουν είναι να πληγώσουν βαθειά τους αγνούς οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ και τους αγνούς Έλληνες που πιστεύουν ακόμα σε κάποιες αξίες και δεν τα …ισοπεδώνουν όλα.

   Ας δούμε όμως τελικά, τι θα  γίνει στο κόμμα και τι θα… ξημερώσει στην Αξιωματική Αντιπολίτευση. «Κυριακή, κοντή γιορτή», που λέει και ο σοφός λαός μας.