Να γιατί δεν πρέπει επουδενί να (ξανά… ξανά) εκλεγεί ο Α. Καχριμάνης!

on .

 ΤΟ λέμε κάθε φορά, θεωρούμε θεμιτό οποιοσδήποτε πολίτης να στηρίζει τον κ. Αλέξ. Καχριμάνη να επανεκλεγεί στο αξίωμα του Περιφερειάρχη Ηπείρου. Έτσι και με τον τ. Κοσμήτορα Θεολογίας κ. Μιχάλη Τρίτο, που χτες από τις στήλες του «Πρωινού Λόγου» υπερθεμάτισε της ...εθνικής αναγκαιότητας να επανεκλεγεί ο συντοπίτης του Περιφερειάρχης κ. Αλέξ. Καχριμάνης. Μόνο που υπερέβαλε κατά τρόπο εμετικό και προκλητικό ταυτοχρόνως. Τέτοιον ύμνο ούτε ...Άγιος δεν έτυχε της τιμής και μάλιστα από τον πλέον ειδήμονα, έναν θεολόγο.

 ΣΧΕΔΟΝ θεοποίησε τον κ. Καχριμάνη! Καλός άνθρωπος, οικογενειάρχης και Χριστιανός, θεοσεβούμενος, υπηρέτης των εθνικών ιδεωδών, ένθερμος υπερασπιστής των δικαιωμάτων των Ελλήνων της διασποράς, των βλάχων και παντός κατατρεγμένου, μέγας δημιουργός -έως θαυματοποιός και διεκπεραιωτής παντός αιτήματος (ρουσφετιού δηλαδή), που δέχεται τους πάντες στο γραφείο του. Τέτοια κι άλλα πολλά, όπως και τον ...αγώνα του για τις κλεμμένες εικόνες, λησμονώντας όμως το στραπάτσο του στο δικαστήριο όταν αθωώθηκε ο Αρχιμανδρίτης και που γέλασε ο κόσμος όταν είπε ότι... συνομιλεί με τον Θεό!

ΕΤΣΙ, περιληπτικά παραθέσαμε μερικούς από τους λόγους που κρίνει ο κ. Τρίτος ότι επιβάλλεται να υπερψηφιστεί ο κ. Καχριμάνης. Άποψή του την οποία σεβόμαστε, αλλά θεοσεβούμενοι είναι και οι ...μαφιόζοι. Και καλοί οικογενειάρχες είναι και εκκλησιές χτίζουν και προσεύχονται και δωρεές κάνουν και τα εθνικά ιδεώδη υπερασπίζονται όταν τους βολεύει. Αυτά όμως δεν είναι από τα προτερήματα -πλεονεκτήματα  που θα μπορούσε κάποιος να επικαλεστεί για να τους υμνήσει- παρ’ ότι υπάρχουν και τέτοιες περιπτώσεις στο Ελληνικό πολιτικό στερέωμα. Φυσικά και κανένας υπαινιγμός για τον κ. Καχριμάνη και ταύτισή του με τους μαφιόζους. Απλώς τους αποκαλεστήκαμε για να πούμε στον κ. Τρίτο πόσο έωλα είναι τα επιχειρήματά του.

  ΕΜΕΙΣ λέμε, λοιπόν, γιατί δεν πρέπει να υπερψηφιστεί εκ νέου ο άνθρωπος που συμπεριφέρεται ως πολιτικός καιροσκόπος. Διότι το να είναι στέλεχος της ΝΔ και να στηρίζει τον υποψήφιο Νομάρχη του ΠΑΣΟΚ (Ζαρμπαλά), για να «ξεπαστρέψει» όσους θα έμπαιναν εμπόδιο στο δρόμο του, καιροσκοπισμός είναι. Να τίθεται υπό την στοργική σκέπη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και να είναι στέλεχος της κεντρικής επιτροπής της ΝΔ, καιροσκοπισμός είναι. Το να μη σέβεται καμιά δημοκρατικά αποδεκτή διαδικασία στο Περιφερειακό Συμβούλιο και να απαξιώνει  με χυδαίο τρόπο τους περιφερειακούς συμβούλους και την αντιπολίτευση, δεν έχει καμιά σχέση με όσα λέει ο κ. Τρίτος.

  ΚΑΤΙ είπε και για ηθική ο αξιότιμος τ. Κοσμήτορας Θεολογίας. Η πολιτική ηθική του κ. Καχριμάνη ...αναζητείται, όπως και εκείνη που σχετίζεται με τον τρόπο διοίκησης, διαχείρισης της εξουσίας που του έδωσαν  απλόχερα οι πολίτες επί δεκαετίες. Η Περιφέρεια Ηπείρου δεν είναι τσιφλίκι του για να αποφασίζει εκείνος για την προοπτική. Υπάρχει ένα Περιφερειακό Συμβούλιο  και κάποια όργανα - επιτροπές, όλα γραμμένα στα ...«αμελέτητά» του. Με τα χρήματα να σκορπίζονται μέσω απευθείας αναθέσεων σε φίλους και πολιτικούς «πελάτες» του, σε συνεργάτες του - υποψηφίους Περιφερειακούς και μη συμβούλους, με τα περισσότερα έργα να περιβάλλονται από «σκιές», στις οποίες αυτό τον καιρό πασχίζει να ρίξει φως η Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος.

  ΗΔΗ έπρεπε να είχε δώσει λόγο στη Δικαιοσύνη για αυτόν τον σκανδαλώδη τρόπο διαχείρισης, με τη Δικαιοσύνη να έχει τις ευθύνες της για τον βαρύ ύπνο της επιλεκτικά αφυπνιζόμενη. Εδώ αποκαλύφθηκε ότι ο Πρόεδρος Εφετών Ιωαννίνων και Πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου κ. Παλούκης, επί ενάμιση χρόνο αποφεύγει να συγκαλέσει συνεδρίασή του και να αποφασίσει, ύστερα από την παραπομπή του Περιφερειάρχη, σχετικώς με απευθείας αναθέσεις σε συνεργάτιδά του! 

«ΘΑ γίνει εντός του 2023», απάντησε πριν από λίγες ημέρες ο δικαστής!!! Μετά τις εκλογές δηλαδή, γιατί αν το κάνει τώρα θα πρόκειται για μέγα σκάνδαλο. Το υπενθυμίζουμε στον κ. Τρίτο (και στον σχολιαστή Κ.Α της εφημερίδας), διότι είναι αναγκαίο για να κριθούν και τα περί νομιμότητας των αποφάσεων, όπως άλλωστε επισημαίνει και η Αρχή Διαφάνειας για θέματα που αφορούν και το Υπεραστικό ΚΤΕΛ, για να μην αναφερθούμε και στην Κομισιόν που χαρακτήρισε την Περιφέρεια Ηπείρου ως την πιο διεφθαρμένη της Ευρώπης!

  ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ λοιπόν, η νομιμότητα στην Περιφέρεια Ηπείρου ...υποφέρει! Η αλαζονεία με την οποία διοικεί, δε συνάδει και με τις αρχές που περιγράφει ο κ. Τρίτος ότι διαπνέεται ο συμπατριώτης του, που εκμεταλλεύεται πέραν των άλλων και τις αγωνίες των αγροτοκτηνοτρόφων. Καλός οικογενειάρχης, λέει. Άριστος, λέμε εμείς. Αυτό αποδεικνύεται και από τις άοκνες προσπάθειές του στο να δημιουργηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, μια τερατώδης αλυσίδα οικογενειακών επιχειρήσεων, η οποία απλώνεται σε όλη την Ελλάδα. Άξιος παντός επαίνου, που κατάφερε με έναν μισθό να σπουδάσει τα παιδιά του, να φτιάξει σπίτια και ξενοδοχεία, ανώνυμες εταιρίες και για συσσίτια σε αλλοδαπούς (όχι δωρεάν πάντως), κτηνοτροφικές - τυροκομικές εκμεταλλεύσεις (αμφισβητούμενης νομιμότητας), να επενδύει με μαεστρία. 

ΘΕΛΕΤΕ να τα αγνοήσουμε όλα αυτά; Να το κάνουμε. Επειδή πολλά μας είπε ο κ. Τρίτος για τον κ. Καχριμάνη, ένα δεν μας είπε: τι καινούργιο θα προσφέρει πλέον; Τόσα χρόνια ό,τι είχε να κάνει, το έκανε -κι αν όχι, γιατί; Αρκετά, έγινε ...καθεστώς, ας αλλάξει επιτέλους κάτι. Δεν κινδυνεύει η Ήπειρος αν δεν εκλεγεί ο κ. Καχριμάνης. Το αντίθετο συμβαίνει· αν επανεκλεγεί θα συνεχιστεί το βρώμικο αλισβερίσι και η διαφθορά θα μας πνίξει. Τα νέα παιδιά δικαιούνται στη ζωή τους καλύτερη μοίρα και ναι, να γνωρίσουν και άλλον τρόπο διοίκησης του τόπου. Ναι, όλοι δικαιούμαστε να απαλλαχτούμε από το «σύστημα», που ροκανίζει τον μόχθο των Ηπειρωτών παντοιοτρόπως. Μας είπε ο κ. Τρίτος, πολλούς λόγους για τους οποίους θα πρέπει να (ξανά… ξανά)εκλεγεί ο κ. Καχριμάνης. Απαριθμήσαμε κι εμείς μερικούς για τους οποίους δεν πρέπει. Οι πολίτες θα αποφασίσουν...