Περιφερειάρχη έχουμε!

on .

Οι ερχόμενες εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν τη σημασία τους, αφού οι νέοι άρχοντες θα έχουν την ευθύνη της διαχείρισης των προβλημάτων των Δήμων και της Περιφέρειας της Ηπείρου. Μόνο που το Αθηνοκεντρικό κράτος μας αρνείται να εκχωρήσει τις απαιτούμενες αρμοδιότητες στην Περιφέρεια ώστε αυτή να γίνει το διοικητικό κέντρο που θα σχεδιάζει, θα αποφασίζει και θα εφαρμόζει την πολιτική που χρειάζεται ο τόπος. Παρά ταύτα ο κάθε Περιφερειάρχης αποτελεί το κέντρο αναφοράς για τον κόσμο και για την κυβέρνηση. Γι’ αυτό και οι ευθύνες του είναι μεγάλες και καθοριστικές για την πορεία της Ηπείρου και γενικά για την προοπτική της ανάπτυξης και της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Επομένως είναι λογικό το πρόσωπο του Περιφερειάρχη, τα πολιτικά και τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά να προκαλούν το ανάλογο ενδιαφέρον και να διαμορφώνουν τις συνθήκες για την κρίση και επιλογή των πολιτών. Άλλωστε όλοι οι υποψήφιοι για την Περιφέρεια της Ηπείρου είναι γνωστοί, δοκιμασμένοι και με δράση στα τοπικά μας θέματα.

Είναι λοιπόν προφανές ότι βαδίζοντας προς τις εκλογές οφείλουμε ως ψηφοφόροι να αξιολογήσουμε την προσφορά όλων των υποψηφίων στον τόπο μας και ταυτόχρονα να συγκρίνουμε το ύψος τους. Και ευτυχώς σήμερα η κρίση των πολλών δεν ετεροκαθορίζεται και δεν είναι αποτέλεσμα κομματικής γραμμής. Οι συμπολίτες έχουν αντιληφθεί ότι λογικές εκπορευόμενες από παραταξιακές εμμονές ή από κομματικές υποδείξεις δεν ωφελούν σε τίποτε, δεν φωτίζουν την αλήθεια. Αντίθετα αποπροσανατολίζουν από τις πραγματικές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και προκαλούν αντιθέσεις θλιβερές στην κατανόηση των προβλημάτων και στις σχέσεις των πολιτών.

Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που ο σημερινός Περιφερειάρχης, ο κ. Καχριμάνης, έχει την υποστήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας των Ηπειρωτών και με βεβαιότητα θα συνεχίσει το έργο του για άλλα πέντε χρόνια μαζί με τους ικανούς συνεργάτες του. Και είναι γεγονός για κάθε καλοπροαίρετο παρατηρητή ότι έχει φανερώσει το πολιτικό του χάρισμα να διαχειρίζεται με επιτυχία τα μεγάλα ζητήματα της περιοχής. Πρόκειται για έναν αιρετό άρχοντα της πράξης και όχι των λόγων.

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τα χαρίσματα της προσωπικότητάς του, όπως είναι η απόσταση από τα κόμματα, η ίση μεταχείριση όλων, η ανθρώπινη συμπεριφορά και οπωσδήποτε το στοιχείο της πολιτικής ηθικής. Θυμίζω δύο Νομάρχες του παρελθόντος: Ο ένας, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, δεχόταν τους Προέδρους των Κοινοτήτων στην πόρτα του γραφείου όρθιους για να μιλήσουν για τα προβλήματα της Κοινότητας. Η άλλη, της Ν.Δ., είχε στο γραφείο της σε κατάσταση τα ονόματα των προέδρων γραμμένα με το χρώμα της κομματικής τους προέλευσης για να διευκολύνεται στη στάση της απέναντί τους!

Σήμερα ο κ. Καχριμάνης δουλεύει ολημερίς, διεκδικεί και αγωνιά για το καλύτερο της Ηπείρου και την υποστήριξη όλων των συμπολιτών χωρίς χρώμα, χωρίς γνωριμία και χωρίς σκοπιμότητα. Και η πολιτική του φαίνεται παντού, στις υποδομές, στα προγράμματα, στην οικονομία, στον πολιτισμό. Είναι ο μόνος Περιφερειάρχης που για την προστασία των μνημείων και των κειμηλίων οδήγησε στα δικαστήρια τους παραβάτες και δε λογάριασε σοβαρότατες απειλές όχι μόνο για την πολιτική του πορεία.

Όσο για τους σκανδαλοποιούς επαγγελματίες, δημοσιογράφους και αντιπάλους, μάλλον δεν αξίζει καμιά αναφορά, αφού οι πολίτες είναι χορτασμένοι από ανάλογες πρακτικές στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Ο κ. Καχριμάνης με το έργο του και την προσωπικότητά του διευκολύνει τους ψηφοφόρους μπροστά στην κάλπη και τους ελευθερώνει από την αποζήτηση του κατάλληλου υποψηφίου Περιφερειάρχη.

ΧΑΡΗΣ ΛΕΟΝΤΑΡΗΣ