«Φωτιές» παντού…

on .

Επιτέλους μπήκε το φθινόπωρο και όπου να ναι, θα σταματήσουν οι φωτιές στα δάση! Θα αρχίσουν οι βροχές και αυτές είναι που… θα μας σώσουν! Του χρόνου, είπαν οι αρμόδιοι, θα είμαστε πιο έτοιμοι να τις αντιμετωπίσουμε… Όμως, οι «φωτιές» δεν σταματούν ποτέ! Ούτε το καλοκαίρι, ούτε το χειμώνα… Υπάρχουν «φωτιές» στην Ελλάδα, με δυνατό φυτίλι! Οι «φωτιές» που ανάβει η ακρίβεια, δεν σταματούν ποτέ! Οι «φωτιές» στις εργασιακές σχέσεις, ολοένα και φουντώνουν! Στα βιβλιοπωλεία και στο «καλάθι» του μαθητή, σπίθες πετάνε τα σχολικά είδη! «Φωτιά» και λαύρα όλη η αγορά, με το Σεπτέμβρη να είναι ο μήνας, που «καίει» πορτοφόλια και νοικοκυριά! (δεν μιλάμε για τη «φωτιά» στα ενοίκια, πανελλαδικά!) 

«Φωτιά» έχουν πάρει και τα κομματικά επιτελεία, των Νομαρχιακών και Δημοτικών Εκλογών! Όλοι προσπαθούν…. να «κάψουν» τους αντιπάλους, προς όφελος του… ημέτερου υποψήφιου!

«Φωτιά» πήρε ακόμη και η κουβέντα, γύρω από τις νέες ταυτότητες! Στο καφενείο, πήγε για λίγο, στην μπάντα η εκλογολογία και την πρώτη θέση πήραν οι νέες ταυτότητες!

Ο Θύμιος, είναι υπέρμαχος των νέων ταυτοτήτων!

Ο Μήτσος, είναι αρνητικός!

- Δεν θέλω… τσιπάκι, λέει ούτε να γνωρίζει ο καθένας, που βρίσκομαι, την κάθε στιγμή!

Και ο Θύμιος τον έβαλε στη θέση του:

- Γιατί, Μήτσο, έχεις πολλές μετακινήσεις την ημέρα;

- Το πρωί είσαι στο χωράφι και το βράδυ εδώ στο καφενείο, πίνουμε μαζί τσίπουρα!

- Τι φοβάσαι, λοιπόν;

- Η γυναίκα σου… είναι ενήμερη!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής.