Βρώμικες συναλλαγές, εκπλήξεις «εκπαραθυρώσεις» και ρεβανσισμοί!

on .

ΜΕΤΑ και την κατάθεση των συνδυασμών, των ονομάτων των υποψηφίων στο Πρωτοδικείο, στην τελική ευθεία πλέον για την εκλογική αναμέτρηση της 8ης Οκτωβρίου, για την ανάδειξη ηγεσιών στην Αυτοδιοίκηση.

Οι πολίτες καλούνται να κάνουν τις επιλογές τους, με τη δική μας επισήμανση ότι το επαναλαμβανόμενο λάθος, δεν είναι λάθος αλλά επιλογή. Οπότε ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας για το τι θα κάνουμε όταν βρεθούμε μπροστά στην κάλπη. ΑΥΤΕΣ οι εκλογές όμως στην Ήπειρο δεν είναι όπως οι προηγούμενες. Περισσότερες από άλλοτε παρατάξεις που διεκδικούν τη νίκη ή τη συμμετοχή στη διαχείριση και νομή της εξουσίας στους Δήμους και κυρίως στην Περιφέρεια. Περισσότερες «μεταγραφές» και .... «αποστασίες» από εκείνους που τρέχουν προς εκεί που οσμίζονται ότι προσφέρεται για ανάπτυξη του παραγοντίστικου απωθημένου τους ή και δράσεων καθόλου συμβατών με τη χρηστή διοίκηση. Για... «αρπαχτές» μιλάμε και χωρίς περιστροφές.

 ΚΡΑΥΓΑΛΕΟ παράδειγμα η αποκάλυψη ότι ο Περιφερειάρχης κ. Καχριμάνης, όρισε υποψηφίους της παράταξής του ανθρώπους που είχε στηρίξει με γενναιοδωρία με απευθείας αναθέσεις, μάλιστα δε σε ορισμένους και μετά τη γνωστοποίηση της υποψηφιότητάς τους, όπως σε τοπογράφο. Σε ηλεκτρολόγο μηχανικό είχε αναθέσει να ενημερώσει διαδικτυακά επαγγελματίες πώς θα προστατευτούν από τον κορονοϊό, ενώ προσληφθέντες ως Επιστημονικοί και Ειδικοί συνεργάτες της Περιφέρειας φιγουράρουν ως υποψήφιοί του, ξεπληρώνοντας την πρόσληψη. Εκτιμούμε ότι τέτοιοι υποψήφιοι θα υπάρχουν κι άλλοι στην παράταξη Καχριμάνη, αλλά αυτά και πολλά ακόμη, σε καμιά περίπτωση δε συνάδουν με τη χρηστή διοίκηση που προαναφέραμε και την περίφημη πολιτική ηθική.

 ΒΕΒΑΙΩΣ ίσως υπάρχει και μια (αναπόδεικτη ακόμη) σωστή απόφαση, (ύστερα από το σάλο και τις οργισμένες αντιδράσεις των πολιτών), από πλευράς του κ. Καχριμάνη, που προς το παρόν μόνο ως ανεπιβεβαίωτη πληροφορία μεταφέρεται: δεν συμπεριέλαβε στο συνδυασμό του τον Περιφερειακό Σύμβουλο και μέχρι πρότινος Αντιπεριπεριφερειάρχη κ. Οδυσσέα Πότση. Είχε καταγγελθεί για σεξουαλική παρενόχληση υπαλλήλου του ιατρείου του, όπως είχαμε αποκαλύψει, αλλά και πως είχε καταφέρει να «πιστοποιηθεί» με... αναπηρία 67% ως τυφλός σχεδόν και με δυσκαμψία!!! Μένει όμως να επιβεβαιωθεί η αποπομπή του με την ανακοίνωση των υποψηφίων της παράταξης. Αν δεν το κάνει τελικά θα μείνει (και για αυτό) ανεπανόρθωτα εκτεθειμένος ότι συνεργεί στη συγκάλυψη.

 ΑΠΟ την άλλη πλευρά, εντύπωση προκάλεσε η κατά μέτωπο επίθεση του επικεφαλής της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» κ. Σπύρου Ριζόπουλου κατά πάντων, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, όπου παρουσίασε και το πρόγραμμά του. Αποκάλυψε επαφές του με κορυφαίο στέλεχος του «Μαξίμου», του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα και τον ίδιον τον κ. Ανδρουλάκη του ΠΑΣΟΚ,  που όλοι αθέτησαν τις συμφωνίες τους- όπως είπε- χαρακτηρίζοντας ως εξαπτέρυγα του κ. Καχριμάνη τους κκ. Στέφο (ΣΥΡΙΖΑ) και Ζούμπα (ΠΑΣΟΚ). Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο όμως ήταν οι χλιαρές αντιδράσεις των εμπλεκομένων, παρά την αναστάτωση και τον θόρυβο που προκλήθηκε, αλλά και η ανακοίνωση ότι σε περίπτωση νίκης του κ. Ριζόπουλου, στη θέση του Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας θα τοποθετηθεί ο κ. Πεντάζος- ταυτισμένος με τις διαπραγματεύσεις για το ευρώ και τα μνημόνια.

 ΕΝ τω μεταξύ τα παζάρια μεταξύ των επικεφαλής των παρατάξεων για το τι θα κάνουν στη δεύτερη Κυριακή, με ποιους θα συμμαχήσουν και με ποιο αντάλλαγμα δίνουν και παίρνουν, πέρα από όσα προηγήθηκαν με όσους ήθελαν να είναι υποψήφιοι ή οι «αρχηγοί» βολιδοσκοπούσαν. Και ενώ όλα αυτά λίγο- πολύ γίνονταν γνωστά, τους άκουγες να διαλαλούν ότι «θέτουν τον εαυτό τους στην κρίση των πολιτών για το καλό του τόπου», για τον οποίο βεβαίως καρφάκι δεν τους καίγεται. Διότι πολλοί είχαν... «ξαναθυσιαστεί», οι ίδιοι κάτι πρόσθεσαν στην περιουσία τους και ο τόπος στα ίδια και χειρότερα- χωρίς φυσικά να αποκλείουμε τις ειλικρινείς φιλοδοξίες.

 ΥΠΑΡΧΟΥΝ κι άλλα. Για την «έκπληξη» λέμε  του πρώην δημάρχου Ιωαννίνων (τρεις θητείες)  κ. Φίλιππα Φίλιου να είναι υποψήφιος με την παράταξη του νυν δημάρχου κ. Δημ. Παπαγεωργίου, σε μια συμβολική πολιτική κίνηση που θέλει να καταδείξει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τον στηρίζει και επιπροσθέτως, σε μια έκφραση πολιτικού ρεβανσισμού, να συγκρουστεί μετωπικά με τον κ. Θωμά Μπέγκα, που του «πήρε» την ηγεσία της παράταξης το 2014 και έγινε δήμαρχος. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου και δη του… πανούργου κ. Φίλιου, που γνωρίζει άριστα το πολιτικό παιχνίδι και τις ίντριγκες. Σε αυτές οι επιδόσεις του είναι ασυναγώνιστες. Αλλά, ουσιαστικά από χτες ξεκίνησε ο προεκλογικός αγώνας. Στις ημέρες που ακολουθούν θα ενταθεί, «θα βγουν μαχαίρια», αλλά μακάρι να μας πουν  για τα προγράμματά τους οι υποψήφιοι...