Ένας Εφοπλιστής… παιδί του λαού, έτοιμος να σώσει ΣΥΡΙΖΑ και Ελλάδα!

on .

Κάτι από την Ελληνική κλασική ταινία «γαμπρός από το Λονδίνο» (του Αλέκου Σακελλάριου), θυμίζει το στόρυ της εμφάνισης του νέου υποψήφιου «γαμπρού» για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη. 

Στην αξέχαστη Ελληνική κωμωδία  ο αείμνηστος Κώστας Βουτσάς, αν και υπάλληλος εμπορικού καταστήματος, προσποιούνταν τον δήθεν Άγγλο για να βοηθήσει μια φίλη του.  Τώρα στην αλά ΣΥΡΙΖΑ «τραγωδία», ο μεγαλωμένος στην Εκάλη και εφοπλιστής (χωρίς εισαγωγικά) στη Νέα Υόρκη Στέφανος Κασσελάκης, υποδύεται το «παιδί του λαού» για να βάλει τον ΣΥΡΙΖΑ σε πορεία εξουσίας! 

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ, είναι γεγονός πως  «ανακάτεψε» για καλά την εσωκομματική τράπουλα,  όχι τόσο σε επίπεδο συσχετισμών ανάμεσα στα «φαβορί» και τα «αουτσάιντερ», όσο σε επικοινωνιακό επίπεδο. 

Και μπορεί στο στενό στελεχιακό δυναμικό του ΣΥΡΙΖΑ, που ανήκει στο λεγόμενο σκληρό ποσοστό του 3%, η εμφάνιση Κασσελάκη να προκαλεί τις πρώτες αντισυσπειρώσεις, καθώς είναι η δύσκολη η αποδοχή ενός υποψηφίου που δεν έχει καμία γνώση ή και επικοινωνία με τον κομματικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε αυτός αποστρέφεται το  «κεφάλαιο» και τον «αμερικάνικο τρόπο σκέψης». Προβληματισμό -αν όχι και… θαυμασμό- προκαλεί όμως  το επιχειρηματικό δαιμόνιο του 35χρονου εφοπλιστή: 

Και ιδού γιατί:

Έφυγε «ταπί» στα 14 χρόνια του από την Ελλάδα, σπούδασε με υποτροφία του καπιταλιστή Ανδρέα Δρακόπουλου (του ομίλου Νιάρχου), έμαθε οικονομικά από την- αναθεματισμένη από τους ΣΥΡΙΖΑιους Goldman Sachs- και στη συνέχεια, παρότι πάμπτωχος,εξασφάλισε  δάνεια μέσω των οποίων αγόρασε πλοία (!) και σε πολύ λίγα χρόνια «θησαύρισε», λύνοντας άπαξ δια παντός το οικονομικό του πρόβλημα!!!   Και ενώ έχει όλο το επιχειρηματικό μέλλον μπροστά του, ώστε να γίνει ένας σύγχρονος Ωνάσης, τα εγκατέλειψε όλα… παρασυρόμενος από τα οράματα του Αλέξη Τσίπρα που τον έφερε στην Ελλάδα,  την οποία κι αυτή θέλει να… σώσει, αφού βέβαια πρώτα σώσει τον ΣΥΡΙΖΑ! 

Είναι φανερό, ότι έχουμε μπροστά μας ένα παιδί – θαύμα! Τον επιχειρηματία που θα πρέπει   να του δώσει  -χωρίς καν εκλογές-  ο ΣΥΡΙΖΑ τα «κλειδιά» της ηγεσίας. Αλλά, και γιατί όχ,ι   να μην του… παραχωρήσει το Μέγαρο Μαξίμου ο  Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού και… αγγλικά καλύτερα γνωρίζει από τον Πρωθυπουργό; 

Τελικά μήπως παρα-εκφυλίστηκε η πολιτική ζωή στην Ελλάδα και παραφρονήσαμε όλοι; Τι λέει επ΄ αυτού ο νέος σωτήρας μας Στέφανος Κασσελάκης;