Γιατί η ΕΠΡΟΨΥΗ περιορίζει την ενημέρωση των πολιτών;

on .

Αντιμέτωπη  με μια εύλογη απορία αναγνώστριας βρέθηκε η σύνταξη του «Π.Λ.» σχετικά με τη δημοσιοποίηση της πρόσκλησης για πρόσληψη μιας κοινωνικού λειτουργού από την Εταιρεία Προαγωγής Ψυχικής Υγείας Ηπείρου, την πιο γνωστή ως ΕΠΡΟΨΥΗ. 

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά, (άλλη μία πρόσκληση έληξε την Τετάρτη 23 Αυγούστου) που ο «Π.Λ.» φαίνεται να έχει αποκλειστεί για άγνωστους λόγους από τη συγκεκριμένη Εταιρεία, τόσο ως προς τις δημοσιεύσεις προσκλήσεων κλπ που συνήθως κατευθύνονται σε ένα μόνο μέσο, όσο και ως προς τις ανακοινώσεις γενικότερου ενδιαφέροντος. 

Ακόμη και αν οι υπεύθυνοί της εκτιμούν ότι το αναγνωστικό κοινό του «Π.Λ.» χαίρει άκρας υγείας και ότι δεν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι για εργασία στις ειδικές συνθήκες που διέπουν τη λειτουργία του Κέντρου, η διάκριση που γίνεται είναι αντιδεοντολογική για έναν επιστημονικό φορέα.

Και μπορεί να μην ανήκει στην κατηγορία των αμιγώς δημοσίων υπηρεσιών, όμως από τη στιγμή που προσφέρει υπηρεσίες υγείας και μάλιστα με την επιχορήγηση του Δημοσίου και διαχειρίζεται κοινοτικά κονδύλια, υπάρχει ζήτημα και σωστής ενημέρωσης του συνόλου των πολιτών, αλλά και δίκαιης κατανομής των όποιων καταχωρίσεων. 

Η Διοίκησή του -και δεδομένης της συνεργασίας του Κέντρου με την Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου- οφείλει να σέβεται και το δημόσιο χρήμα, αλλά και την -χωρίς αποκλεισμούς- ενημέρωση. Αν χρειαστεί θα επανέλθουμε, ωστόσο προς ενημέρωση των αναγνωστών μας να αναφέρουμε ότι όπως προκύπτει από την ιστοσελίδα της ΕΠΡΟΨΥΗ, η εκδήλωση ενδιαφέροντος αφορά την πρόσληψη μιας κοινωνικής λειτουργού για το έργο: «Ανάπτυξη Υπηρεσίας Ολοκληρωμένης Κοινοτικής Θεραπείας και κατ΄ οίκον νοσηλείας ασθενών από την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Ιωαννίνων - Θεσπρωτίας». Η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης δικαιολογητικών είναι η Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023.

"Π.Λ."