Αντίλαλος οργής…

on .

Αυτά τα «ράφια» στα σούπερ – μάρκετ, ακούνε πολλά… «μπινελίκια» από τους καταναλωτές και δικαιολογημένα… Μέχρι και ένας «αντίλαλος οργής» ακούγεται απ’ τα χωράφια, για αυτά που συμβαίνουν… ερήμην τους!

Σ’ αυτά τα ράφια, διαγράφονται ρεκόρ υψηλών τιμών και κάνουν τον αδύναμο καταναλωτή… έξω φρενών! Ο καταναλωτής, με ένα πορτοφόλι που έχει… τα προβλήματά του, παλεύει με τα θηρία στα ράφια, βάζοντας τα «δυνατά του»! Στην άνιση μάχη, είναι σίγουρα ο χαμένος… Εκείνο το δοχείο με το λάδι, βρίσκεται στο ράφι στο…υψηλότερο σημείο και έχει μια… υπεροψία, γιατί τώρα απέκτησε… μεγάλη υπεραξία!

Η τιμή του είναι απλησίαστη σε σημείο που οι γυναίκες στην εκκλησία, να δίνουν πλέον στον καντηλανάφτη, λάδι… με το σταγονόμετρο!

Στο επόμενο ράφι, τα τυριά, ψηλά σε περίοπτη θέση, έτσι κι αλλιώς, δεν τα πλησιάζει ο μέσος καταναλωτής! Ακόμη και η κουβέντα μεταξύ «τυρού και αχλαδιού» διακόπηκε για… ευνόητους λόγους!

Στο ψυγείο του σούπερ-μάρκετ, το αρνί, «άρτι… σφαγιασθέν», ακόμη… βελάζει, αλλά κανείς δεν το αγοράζει! Η τιμή του, απαγορευτική! Στο διπλανό ράφι, τα χαρτιά υγείας κι αυτά «ανεβασμένα», γιατί ακόμη δεν είναι… χρησιμοποιημένα!

Και μόνο το τελευταία ράφι, το αποκαλούμενο και «λαϊκό», είναι λιγάκι προσιτό! Είναι γεμάτο όσπρια, για το λαό!

Σ’ αυτό το τελευταίο ράφι, υπάρχει… συνωστισμός! Τα αδύναμα πορτοφόλια, εκεί… γυροφέρνουν, για να γεμίσουν το καλάθι!

Στο χώρο αυτόν λοιπόν, δίνεται μια άνιση μάχη…

Σύντομα θα αρχίσουν οι διαξιφισμοί, αλλά… αναπόφευκτα και οι… βομβαρδισμοί!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής.