Περιμένοντας το… 8ο θαύμα!

on .

Τέτοια αγάπη για την πόλη, είχαν καιρό να ζήσουν τα Γιάννενα! (και το σύνολο των ελληνικών πόλεων…) Αυτή την… αγάπη την εκφράζουν, μέχρι στιγμής, εφτά (7) παρατάξεις, που  κατέρχονται στις δημοτικές εκλογές! (αν εμφανιστεί, στο μεταξύ και καμιά άλλη, θα πρόκειται για το… 8ο θαύμα, στην πόλη των γραμμάτων!)

Όλες οι παρατάξεις με τη στήριξη των κομμάτων ή και… αυτοδύναμες, έχουν ένα στόχο: το Δημαρχείο!

Και η κάθε παράταξη, έχει πίσω της ένα ολόκληρο στρατό υποψήφιων συμβούλων! Είναι αξιέπαινο πως «ξεφυτρώνουν» τόσοι εθελοντές, που θα δώσουν «μάχες» για μια καλύτερη πόλη!

Αυτοί οι υποψήφιοι, δεν ανακοινώνονται απ’ τον επικεφαλής όλοι μαζί, αλλά τμηματικά!

Σήμερα ανακοινώνονται από μια παράταξη, οι 50 πρώτοι, σε λίγες μέρες έρχεται μια… νέα 100άρα!

Αλήθεια, οι υποψήφιοι των Δημοτικών αλλά και των περιφερειακών εκλογών, κοντεύουν να είναι περισσότεροι από τους… ψηφοφόρους, δηλαδή από όλους εμάς τους «κοινούς θνητούς»!

Πάντως, είναι φανερό πως η αγάπη για την πόλη… περισσεύει!

Όλοι οι υποψήφιοι… τελειώνοντας με τα πανηγύρια, θα εμφανιστούν σιγά-σιγά στις τηλεοράσεις και θα αναπτύξουν τα προγράμματά τους!

Όλοι θα αναφερθούν με θέρμη στην ιστορία της πόλης, θα μιλήσουν για το παρόν, αλλά κυρίως θα εστιάσουν… στο μέλλον της πόλης! Εκεί, όπου οι ίδιοι, έχουν να δώσουν πολλά!

Όλοι θα αναπτύξουν σχέδια, για να… εξαλείψουν τα «κακώς κείμενα» της πόλης και θα παρουσιάσουν… επί χάρτου, τα ομορφότερα και λειτουργικότερα Γιάννενα!

Και ο πολίτης προσδοκά το καλύτερο για την πόλη του, απ’ τους 7 διεκδικητές του δημαρχιακού θώκου, περιμένοντας για την πόλη… το 8ο θαύμα!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής.