Αυτή είναι είδηση…

on .

 Το ΚΑΠΗ της Άνω Ραχούλας, μόλις γύρισε απ’ το μονοήμερο μπάνιο στη θάλασσα, άραξε στη δροσιά του γεροπλάτανου να πιούνε τον καφέ τους. Ήταν κουρασμένοι και ηλιοκαμένοι, αλλά ήθελαν και την «ενημέρωση» για τα νέα της ημέρας, τις ειδήσεις που δεν άκουσαν το πρωί!

Ο Μήτσος, άνοιξε το κινητό και τους διάβαζε: Η πρώτη είδηση, είχε να κάνει με χοντρά λεφτά!

Ολιγομελής ομάδα διακινητών μεταναστών, «τσέπωσε» σε μικρό χρονικό διάστημα 10 εκατομμύρια ευρώ. Στο κόλπο ήταν και μία ΜΚΟ! (Λείπει ο Μάρτης απ’ τη Σαρακοστή, σχολίασε ο Θύμιος…)

Η δεύτερη είδηση τους άφησε ασυγκίνητος… Στη Μύκονο, σε έφοδο σε βίλα, βρέθηκαν ναρκωτικά! (Σιγά την είδηση, είπε ο Νίκος…)

Και η τρίτη είδηση, λίγη αίσθηση έκανε: Τουρίστρια στην Κέρκυρα, είχε τα ναρκωτικά μέσα στα… γαριδάκια! Τα βρήκαν εύκολα… αλλά της έδωσαν να τα φάει τα γαριδάκια!

Η επόμενη όμως είδηση, τους ταρακούνησε: Τουριστικό λεωφορείο «έβγαζε καπνούς», ενώ πήγαινε ένα ΚΑΠΗ για μπάνιο στη Χαλκιδική! (Το δικό μας λεωφορείο είπε ο οδηγός μας, μόλις είχε περάσει από ΚΤΕΟ! Ευτυχώς…)

Η τελευταία είδηση τους άφησε άναυδους! Στη Βουλγαρία, άντρας (και πολλά βαρύς…) χάραξε με 400 μαχαιριές τη σύντροφό του, αλλά το δικαστήριο τον αθώωσε, γιατί… τα τραύματα ήταν ελαφριά!

Τέτοια… ελαφρότητα στην ελληνική δικαιοσύνη, ευτυχώς δεν την έχουμε συναντήσει!

Μας ψυχοπλάκωσες βρε Μήτσο, του είπαν οι περισσότεροι, μια ευχάριστη είδηση δεν μας διάβασες!

Να, έχω μία, εκτός κινητού: 

Ο πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού μας, είπε, πως το πανηγύρι φέτος θα είναι 3ημερο για να γλεντήσουν και όλοι οι ξενιτεμένοι!

Αυτή είναι είδηση, είπαν όλοι με μια φωνή!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.