Τοπική Αυτοδιοίκηση και Εκλογές…

on .

• Ήγγικεν η ώρα, ο χρόνος για τις εκλογές στην Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση (8 και 15 Οκτωβρίου 2023) που οι πολίτες, δημότες θα αποφασίσουν και θα ψηφίσουν και τους υποψήφιους δημάρχους, περιφερειάρχες και συμβούλους.

Σε πολλά άρθρα μου στην εφημερίδα «Πρωινός Λόγος» και site-διαδίκτυο, έχω ονομάσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση, Α-Τοπική Αυτοδιοίκηση γιατί μετά τις εκλογές, η κάθε εκλεγείσα Δημοτική και Περιφερειακή Αρχή, δεν λαμβάνει καθόλου υπ’ όψη, δεν ζητάει καν την γνώμη, άποψη των πολιτών για τις μεγάλες αποφάσεις που ψηφίζει ερήμην των, αν και τους επιβαρύνουν άμεσα. Θα μπορούσαν κάλλιστα να κάνουν 2-3 Γενικές Συνελεύσεις μια φορά το χρόνο και να εκφραστούν οι πολίτες και μετά με νωπή την λαϊκή βούληση να ψηφίζουν στο Δημοτικό Συμβούλιο. Για Δημοκρατία δεν μιλάμε όλοι; Ας το πράξουμε, αποδείξουμε.

Στον Δήμο Ιωαννιτών, οι Γιαννιώτες θα αποφασίσουν, ψηφίσουν τον υποψήφιο που θέλουν να είναι ο καινούργιος δήμαρχος της πόλης για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Άποψή μου είναι ότι όλοι μας, καλό θα ήταν να σκεφτούμε καλά πριν αποφασίσουμε να ψηφίσουμε, να συγκρίνουμε όλα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των υποψηφίων όπως το ήθος, την τόλμη, τα έργα και τις ημέρες των στην προηγούμενη θητεία τους, στην αντιμετώπιση των μεγάλων θεμάτων, προβλημάτων, στο όραμά τους για το μέλλον της πόλης, στην δημοκρατικότητά τους και το κατά πόσον έλαβαν υπ’ όψη στις αποφάσεις των την βούληση και συμμετοχή των δημοτών και  γενικά στον βίο και στην πολιτεία τους. Θα ακούσουμε πολλά κούφια λόγια, μεγάλα και προγράμματα χωρίς αντίκρισμα, αλλά πάντα καλό είναι να κρίνουμε, συγκρίνουμε αυστηρά πριν ρίξουμε την ψήφο μας στην κάλπη, γιατί μετά την απομάκρυνση από το «ταμείο», ουδέν λάθος αναγνωρίζεται που λέει και σοφός λαός.

Στα χέρια όλων ανήκει το μέλλον της όμορφης πόλης μας!