Κεντρική συζήτηση…

on .

Αυτό το διάστημα της θερινής ραστώνης, μπορεί να θεωρείται περίοδος ξεκούρασης, σώματος και… εγκεφάλου, αλλά δεν φτάνουμε και στο σημείο της… πλήρους αδρανοποίησης και των δύο! Υπάρχουν κάποιες ευκαιρίες… για δράση.

Το σώμα «κινείται» στα αναρίθμητα καλοκαιρινά πανηγύρια, χορεύοντας τσάμικο, καλαματιανό, ζαγορίσιο και… τα καγκέλια για… επιδόρπιο.

Το μυαλό (εάν δεν είναι είδος… εν ανεπαρκεία…) δουλεύει με τα πολιτικά πράγματα και τις εκλογές που φέτος στην Ελλάδα, ξεκίνησαν το μήνα Μάιο και θα τελειώσουν μαζί… με την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου! (εθνικές, δημοτικές, περιφερειακές και του χρόνου ευρωεκλογές! Ουφ!)

Ο καύσωνας, δε φρενάρει τους υποψηφίους, που τρέχουν σε κάθε πανηγύρι, αψηφώντας το δυνατό λιοπύρι!

Ο Μήτσος και ο Θύμιος, στο πανηγύρι του μικρούς τους χωριού, «μέτρησαν» 80 χειραψίες και… εναγκαλισμούς, με υποψήφιους διαφόρων παρατάξεων!

Με αφορμή τις τελευταίες εθνικές εκλογές, οι δύο φίλοι, «φιλοσόφησαν» το θέμα!

Εγώ Μήτσο, του είπε ο Θύμιος, έχω μια εύλογη απορία με αφορμή τις βουλευτικές εκλογές. Όλες οι παρατάξεις, που επιζητούν την εξουσία δίνουν μεγάλο αγώνα, ποιος θα… «καταλάβει» πρώτος το χώρο του Κέντρου! (το μεγάλο… λάφυρο!)

Και αυτοί οι ψηφοφόροι του Κέντρου, πηγαίνουν πότε δεξιά (τελευταία… μόνο δεξιά) και πότε αριστερά! 

Είναι όμως αυτός ο… μεσαίος χώρος, που δίνει μάχη απ’ τα μετόπισθεν για… λογαριασμό άλλων! Και διερωτώμαι: Γιατί αυτός ο μεσαίος χώρος, επί χρόνια τώρα, δεν διεκδικεί πρωταγωνιστικά την εξουσία και να… τον πλαισιώσουν και άλλοι, από δεξιά και από αριστερά;

Αυτή η απορία Θύμιο μου, είπε ο Μήτσος, είναι και δική μου και χρειάζεται… πολιτική ανάλυση!

Αλλά, ας το αναλύσουμε… αργότερα, γιατί τώρα με τον καύσωνα ο εγκέφαλος δεν είναι σε… πλήρη διαύγεια! Τώρα, φέρε μου δύο παγάκια που είναι… στο κέντρο του τραπεζιού! 

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής.