«Τολμηρά» ατοπήματα και ο... τυφλός Πότσης!

on .

ΜΕ τη βεβαιότητα ότι η εφημερίδα δεν ενθαρρύνει μόνο τον ελεύθερο διάλογο με τους αναγνώστες, αλλά και μεταξύ των συνεργατών της, θα ενδώσουμε στον πειρασμό να απαντήσουμε στην αυστηρή κριτική του «τολμηρού» Γιώργου Γιαννάκη, διότι πρόκειται για πολύ σοβαρό θέμα. Εξανέστη (από τη στήλη του την Παρασκευή) ο καλός φίλος μας, από το δήθεν ...αναίτιο πλήγμα που υπέστη ο εξαναγκασθείς σε παραίτηση αντιπεριφερειάρχης Οδυσσέας Πότσης, ύστερα από τη δημοσιοποίηση της καταγγελίας για σεξουαλική παρενόχληση υπαλλήλου του- παραμένει όμως Περιφερειακός Σύμβουλος και μέλος επιτροπών. 

Ο «τολμηρός» παρέθεσε ένα βολικό για ορισμένους σενάριο- πλην άστοχο- και είδε: να έχει στηθεί ένα ...πανηγύρι για να πληγεί μιά ολόκληρη παράταξη (αυτή του Καχριμάνη- άρα κι αυτός), ότι μιά τέτοια καταγγελία πρώτη φορά παίρνει τέτοια διάσταση (τίποτε δεν είχε μάθει άραγε για τόσα που καταγγέλλονται;), ο αντιπεριφερειάρχης κρεμάστηκε στα «μανταλάκια» πριν ακόμη η φερόμενη ως θύμα ολοκληρώσει την κατάθεσή της-  όλα προφανώς για να πληγεί ο Περιφερειάρχης-  ότι οι «ηθικολόγοι» δεν έχουν το δικαίωμα των αφορισμών, πίσω από την υπόθεση κρύπτονται σκοπιμότητες που οδηγούν σε φτηνές πολιτικές αντιπαραθέσεις και πολλά άλλα!

ΜΕ δεδομένη τη δική μας ειλικρινή εκτίμηση, λέμε ότι φυσικά και είναι δικαίωμά του να έχει τις απόψεις του, αλλά από του σημείου αυτού μέχρις εκείνου να μας αποδίδει σκοπιμότητες, πάει πολύ. Το λέμε διότι (παρ’ ότι δεν ανέφερε το όνομά μας), εμείς από το stotapsi.gr αποκαλύψαμε την Κυριακή το βράδυ 16/7 την ύπαρξη της καταγγελίας (που έγινε την Παρασκευή 14/7), χωρίς το όνομα του Πότση και μάλιστα ενημερώσαμε την ίδια ώρα τον φίλο μας Γιώργο Γιαννάκη για τα αδιαμφισβήτητα στοιχεία που είχαμε. Δε γράψαμε ποτέ (και κανείς άλλος) ότι πράγματι συνέβησαν όσα περιγράφονται στην καταγγελία, αλλά όταν αυτή αφορούσε έναν πολιτικό δε θα μπορούσε να αγνοηθεί- που κρύβονταν κιόλας για να αποφύγει το αυτόφωρο. Δηλαδή δεν έπρεπε να το μάθουν οι πολίτες;  Αλλά και κανείς δεν κατηγόρησε την παράταξη Καχριμάνη. Λογικό όμως ήταν να ζητείται η αποπομπή του Πότση για ευνόητους λόγους και να διευκολυνθεί η διερεύνηση της υπόθεσης, όπως άλλωστε έπραξαν και Περιφερειακές παρατάξεις (Ορίζοντες Ηπείρου, Κοινό των Ηπειρωτών, Λαϊκή Συσπείρωση...).

ΜΕΓΑ (και δημοσιογραφικό) ατόπημα όμως του «τολμηρού» και που έκανε λόγο για ... «ηθικολόγους που δεν  έχουν το δικαίωμα να προβαίνουν σε αφορισμούς»! Αυτά μπορεί να απευθύνονται σε αφελείς ή σε εκείνους που ίσως θέλει να πείσει περί της απολύτως ορθής- αντικειμενικής κρίσης του και όχι σε εμάς, που μας προσβάλλει. Ούτε ηθικολόγοι είμαστε, ούτε σε αφορισμούς προβαίνουμε, αλλά ασκούμε τη δημοσιογραφία με παρρησία και ντοκουμέντα. Υποθέταμε ότι το γνωρίζει αυτό, όπως και ότι ποτέ δεν υπηρετήσαμε σκοπιμότητες. Λυπούμαστε που έκανε τέτοια σκέψη και είμαστε περίεργοι να μας πει, πως και από ποιούς ...οργανώθηκε η εξόντωση του... «πολιτικού ογκόλιθου» Οδυσσέα Πότση (άντε, έστω και για να πληγεί ο Καχριμάνης...), που μέχρι πρότινος ουδείς είχε ασχοληθεί μαζί του- και με την ανυπαρξία του στο Περιφερειακό Συμβούλιο- σχεδόν φίλος μας ο Πότσης, αλλά ισχύει πάντα το «φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε αλήθεια».

ΟΜΩΣ ο αψίκορος «τολμηρός», παρακαλείται θερμά να πει την άποψή του και για την αποκάλυψή μας με στοιχεία, πρώτα στον «Τύπο Ηπείρου» και μετά stotapsi.gr, ότι ο Πότσης από το 2017 είναι ...τυφλός και επιπροσθέτως πάσχει από ...δυσκαμψία! Αυτά με... πιστοποίηση γιατρών και για ...αναπηρία 67%! Και πώς ασκεί την οδοντιατρική; Πώς κάνει απονευρώσεις- λεπτές χειρουργικές επεμβάσεις; Πώς οδηγεί; Φίλος του είναι, ίσως και γιατρός του, διαπίστωσε κάτι τέτοιο; Και για να δούμε, πώς θα χειριστεί αυτό το θέμα, μετά από τα (αδόκιμα) δημοσιογραφικά μαθήματα που μας έδωσε; Και τι φρονεί; Μπορεί αυτός ο άνθρωπος να συνεχίσει να συμμετέχει στο Περιφερειακό Συμβούλιο ή να ζητά την ψήφο μας; Ή θα επαναλάβει το του Πότση... μεγαλοφυές ότι «θα κρίνει και θα αποδώσει δικαιοσύνη ο λαός»; Ή μήπως ότι είναι και τούτο ...σκευωρία για να τον πλήξουμε, κατ’ επέκταση τον Καχριμάνη και την παράταξή του; Επιμένουμε, διότι παρατηρούμε ότι όσοι θα έπρεπε να ασχοληθούν- μηδέ εξαιρουμένων των της αντιπολίτευσης- ποιούν τη νήσσα, σε μιά εύγλωττη έκφραση απόλυτης διαπλοκής των συμπεριφερομένων ως θεραπαινίδων του Καχριμάνη. Πιστεύουμε ότι δε θέλει να ταυτιστεί  με αυτούς ο φίλος Γιώργος Γιαννάκης.