Για τα… πανηγύρια!

on .

● Κάτι ήξερε ο Κυριάκος και έκανε τις εκλογές την Άνοιξη! Σου λέει, να ξεμπερδεύουμε! Γιατί το καλοκαίρι, στην Ελλάδα, έχουμε δύο πράγματα: τις φωτιές και… τα πανηγύρια! Όλοι είναι «προσανατολισμένοι», στις δύο αυτές δραστηριότητες…

Η κυβέρνηση, δικαιολογημένα, έχει ρίξει το βάρος της, στην πύρινη λαίλαπα, που κάθε χρόνο μας επισκέπτεται, ενώ ο λαός έχει στραμμένη την προσοχή του… στα σουβλάκια και στα πανηγύρια! (μια μορφή εκτόνωσης και διασκέδασης, γιατί οι «κανονικές διακοπές», είναι όνειρο θερινής νυκτός!)

Και είναι αυτό το διάστημα, ο χρόνος της θερινής ραστώνης, λόγο πριν ξεκινήσουν και οι… επόμενες εκλογές (Δημοτικές και Περιφερειακές!)

Όμως, τα λαϊκά αυτά πανηγύρια, είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία, για… τους χιλιάδες υποψηφίους του 1ου και 2ου βαθμού, να… βροντοφωνάξουν και αυτοί και να… δώσουν λύσεις, στα προβλήματα του λαού!

Δυστυχώς ή ευτυχώς ο λαός είναι σε άλλο «μήκος κύματος» τη θερινή περίοδο!

Θέλει να ακούσει το κλαρίνο, να πιεί και να χορέψει τον τσάμικο!

Να δει τους ξενιτεμένους συγγενείς!

Αλλά, είναι… αναγκασμένος να δέχεται και τις χειραψίες των εκατοντάδων υποψηφίων των επερχόμενων εκλογών!

Δεν αφήνουν οι υποψήφιοι χωριό και χωριουδάκι, την ημέρα που γιορτάζει τον Άγιό του!

Αρκετοί υποψήφιοι έχουν γράψει σε… κατάλογο τα χωριά, που γιορτάζουν την ίδια μέρα!

Και τα επισκέπτονται «εξ ημισείας…»!

(Την κούραση πολλοί… εμίσησαν, την ψήφο ουδείς!)

Τελικά, εάν κάποιος βρει, στην… ευρύτερη περιοχή, ένα καλό πανηγύρι, όπου θα απουσιάζουν οι υποψήφιοι Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, να μας ενημερώσουν και εμάς, να πάμε να γλεντήσουμε, όμορφα και ωραία!

Αλλά, που τέτοια τύχη… 

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.