Οι… καρχαρίες!

on .

 Αυτή η κλιματική αλλαγή, έφερε τα πάνω-κάτω στη ζωή μας! Πάνε αυτά που ξέραμε, τέσσερις εποχές του χρόνου, το χειμώνα κρύο και χιόνια και το καλοκαίρι ήλιος και θάλασσα! Οι ανθρώπινες παρεμβάσεις, τεράστιες πάνω στη Γη! Νόμισε πως είναι κτήμα του και λειτουργούσε… αυταρχικά!

Γενικά ο άνθρωπος, τα έκανε «μούσκεμα» πάνω στη Γη! Και όλες οι παρεμβάσεις του, τώρα του έρχονται… κατακέφαλα! Κατέστρεψε κάμπους και βουνά, έχτισε παράνομα, «φύτεψε» παράνομα (άλλη πληγή αυτή…), έκαψε τα δάση, μόλυνε το περιβάλλον! Με δύο λόγια, υπήρξε ο πραγματικός «βιαστής της»! Τα υπόλοιπα ζώα στη Γη, της συμπεριφέρονται καλύτερα!

Ούτε… εκλογές κάνουν, για να ρυπαίνουν! Καταναλώνουν τόσα, ώστε να μη δημιουργούν σκουπίδια και γενικά φροντίζουν το δάσος! Απεναντίας, ο άνθρωπος «γεμίζει» υπερβολικά τους κάδους και δίπλα… αφήνει και το παλιό στρώμα του παππού! (ευτυχώς… χωρίς τον παππού!)

Όμως, τα ζώα έχουν εξοικειωθεί με τον άνθρωπο! (είναι… επίφοβο να τους… αλλάξει το χαρακτήρα τους!) Τελευταία, τα ζώα κατεβαίνουν από το δάσος στο διπλανό χωριό! Τις προάλλες, μια αρκούδα και ένας λύκος κατέβηκαν… στο καφενείο του χωριού και ήταν έτοιμοι να… παραγγείλουν φραπέ!

Ζούμε μεγάλες αλλαγές στη φύση, γιατί καθώς φαίνεται η «αλλαγή» δεν ήταν μόνο κλιματική αλλά και… εγκληματική! Στις θάλασσες, πλέον, οι καρχαρίες… βγαίνουν στις παραλίες και είναι να… παίξουν ρακέτες με τους λουόμενους!

Βγαίνουν στην άκρη της παραλίας, να συναντήσουν τους «συναδέλφους τους», τους άλλους «καρχαρίες» της στεριάς, αυτοί που είναι κυρίαρχοι… της αγοράς! Δεν γνωρίζουμε, αν θα μονομαχήσουν οι καρχαρίες της θάλασσας με τους καρχαρίες της αγοράς και ποιος θα «επικρατήσει», δεν μας ενδιαφέρει!

Έτσι κι αλλιώς και οι δύο, δεν είναι… με το μέρος μας!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής.