Τι 30, τι… 40!

on .

Ο αείμνηστος Λάμπρος Κωνσταντάρας, ο ηθοποιός με το αστείρευτο χιούμορ (που δεν χρειαζόταν κάποιος να σε… γαργαλίσει, για να γελάσεις!), είπε στην ταινία τη φράση: Τι 30, τι 40, τι 50! Ήθελε με αυτές τι δεκαετίες, να… δώσει θάρρος σε όσους «τους πήραν τα χρόνια» και να τους πει πως η ηλικία δεν έχει σημασία, απλά είναι… ένα νούμερο! (τα καλά και συμφέροντα…). Τα ίδια αυτά νούμερα, παίζουν σημαντικό ρόλο και στη σημερινή πολιτική ζωή της χώρας!

Η κυβέρνηση, στις δύο πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις, έπιασε το 40άρι της με άνεση! Οι δύο αντιπολιτευτικοί πόλοι, άγγιξαν… μαζί το 30άρι! Ξεχωριστά τα δύο κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, με τις ελάχιστες διαφορές), θα ήταν σαν να είχαμε στη Βουλή, την κυβέρνηση σε… ρόλο της νταμπλούχου ΑΕΚ, με αντιπάλους τα… Σούρμενα και τον Εορδαϊκό!

Γι’ αυτό υποστηρίζουμε, πως το 18 και το 12 θα πρέπει να γίνει 30! (με όποιο τρόπο επιλέξουν οι υπεύθυνοι!). Θα δημιουργηθεί έτσι, ένα δυνατό ποσοστό αντιπολίτευσης με δυνατή φωνή στη Βουλή και με… μελλοντική προοπτική!

Γιατί, εάν η κυβέρνηση «παίζει μπάλα» μόνη της στο γήπεδο, ο λαός δεν θα πρέπει να περιμένει και τα καλύτερα… (και ο διάβολος φοβέρα θέλει…). Ο κατακερματισμός της μείζονος αντιπολίτευσης δεν θα βοηθήσει τον τόπο!

Η δεξιά, σιγά - σιγά (με πρωτοβουλίες Κυριάκου) έγινε κεντροδεξιά! Η αριστερά δεν… δικαιούται να γίνει η μεγάλη κεντροαριστερά; Ασφαλώς δικαιούται! Και με ένα αρχηγό βαρβάτο, να ξεκολλήσει απ’ τον πάτο!

Αυτές οι σκέψεις, δεν είναι κάποιων πολιτικών αναλυτών, αλλά των απλών πολιτών! Των ανθρώπων που… κυκλοφορούν στο «καλάθι του νοικοκυριού», στις ουρές των ΔΕΚΟ και της Εφορίας, δηλαδή των ανθρώπων που δεν πλέουν σε… πελάγη ευφορίας! (σιγά μην… εισακουστεί αυτός ο λαός… Ή μήπως;).

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής.