Πολλοί ακούν τον Τσίπρα λίγοι όμως τον ψηφίζουν

on .

Προχτές τα Γιάννενα, είχαν την… τιμητική τους! Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί, των μεγαλύτερων Κομμάτων, Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ, Μητσοτάκης και Τσίπρας, απευθύνθηκαν στο Γιαννιώτικο λαό με διαφορά μιας ώρας ο καθένας, πέντε μόνο ημέρες προ των εκλογών της Κυριακής. 

Ο κόσμος και στις δύο συγκεντρώσεις πολύς. Και στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Πλατεία  Μαβίλη και στη συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας η οποία έγινε στον πεζόδρομο κάτω από το Ταχυδρομείο, όπου γέμισαν οι δρόμοι της

Μουλαϊμίδου, της Φρόντζου, τα απέναντι στενά κλπ.  Όμως, ο παλμός και ο ενθουσιασμός, του κόσμου ήταν πολύ πιο έκδηλος στη συγκέντρωση της Ν.Δ, όπως είδαμε στις τηλεοράσεις και είπαν πολλοί από τους... ενδιαφερόμενους ερευνητές και εκτιμητές των προγνωστικών.

Ανεξάρτητα όμως από το τι λένε οι διάφοροι, η αλήθεια είναι ότι στις συγκεντρώσεις του κ. Τσίπρα, και στις εκλογές του Μαΐου, όπως και  τώρα ο κόσμος που πάει να τον ακούσει είναι πάντα πολύς. Φεύγοντας όμως από την ομιλία φαίνεται πως οι πολλοί αποφασίζουν   να μην τον ψηφίσουν «όπερ έδει δείξαι», που θα ‘λεγαν και τα μαθηματικά και το έδειξαν και οι πρώτες εκλογές. Άρα, δεν έπεισε τον ακροατή ο ομιλητής! Έτσι πρέπει να εξηγείται το επαναλαμβανόμενο, σύμφωνα και με τις δημοσκοπήσεις, φαινόμενο του πολύ κόσμου και των λίγων ψήφων.

Ας μην αιτιάται λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ για τη διπλή του εκλογική αποτυχία και ας μην αναζητά άλλους λόγους έξω από τον αρχηγό του και τους ένθερμους οπαδούς και συνεργάτες του, οι οποίοι ακολουθούν το δρόμο που ο ίδιος τους χάραξε και επιμελώς τους δίδαξε. Το δρόμο του αδίστακτου, του ψευδόμενου, της μισαλλοδοξίας, της ρήσης «το δις εξαμαρτείν, ουκ ανδρός  σοφού» και επί τω επεξηγηματικότερο και το… λαϊκότερο, «το ψέμα δεν έχει ρίζα» και «ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρεται».  Ύστερα τον μαθαίνει ο κόσμος και όσο βλέπει ότι δεν διορθώνεται, τον εγκαταλείπει.      

Εμείς και μάλλον δεν είμαστε οι μόνοι, αυτή την εξήγηση δίνουμε στο φαινόμενο Τσίπρας, όπου, πολλοί τον ακούν και λίγοι τον πιστεύουν και ακόμα λιγότεροι τον ψηφίζουν. Σε λίγες ημέρες πιστεύουμε ότι μάλλον θα επιβεβαιωθούμε.