Ο… μπαμπούλας της παντοδυναμίας της Ν.Δ.!

on .

 Στην καινούργια εξόρμηση, ο Τσίπρας συνεχίζει να κραδαίνει το φόβητρο της «ανεξέλεγκτης παντοδυναμίας του Μητσοτάκη». 

Είπε ακριβώς: «…Εμείς λοιπόν καλούμε τους πολίτες που ψήφισαν μικρότερα κόμματα, τους πολίτες που απείχαν, τις νέες και τους νέους που απείχαν, καλούμε και εκείνους τους αναποφάσιστους, που την τελευταία στιγμή ψήφισαν ΝΔ αλλά δεν θέλουν να έχουμε μία ηγεμονία, μία παντοδυναμία ανεξέλεγκτη, αλλά θέλουν να υπάρχει στον τόπο τούτο δημοκρατία και προοπτική, να ενώσουν την φωνή τους στην κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ, με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ…».

Αφού μου λύθηκαν τα γόνατα από το φόβο της επέλασης της Ν.Δ. με τα καταχθόνια σχέδια της αναμόρφωσης της χώρας και την έξοδο απ’ τη μιζέρια, αναρωτήθηκα, τι μας ζητάει ο καλός αυτός άνθρωπος.

Αν τον ακούσουμε και ψηφίσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ – και μόνο αυτό -  σε βαθμό που να μην μπορεί η Ν.Δ. να αποκτήσει  αυτοδυναμία (αυτός είναι ο όρος  τον οποίο έχει παραφράσει σε «παντοδυναμία ανεξέλεγκτη», για να ακούγεται πιο ωραίο), τι θα συμβεί; 

Αυτό  μονίμως μένει αναπάντητο απ’ τον σωτήρα μας. Μια κατάσταση φλου. Αν η ανατροπή είναι εξωπραγματική, όπως ούτε ο ίδιος την ονειρεύεται (ούτε φαίνεται να τη ζητάει), θα έχει αυτός αυτοδυναμία, αλλά δεν μας λέει γιατί τότε δεν θα είναι ανεξέλεγκτη παντοδυναμία. Το αφήνει φλου. Ούτε καν το υπόσχεται ότι αν του δώσουμε αυτοδυναμία δεν θα μας φερθεί ηγεμονικά, σαν τον Μητσοτάκη (άσχετα πόση αξία θα είχε μια τέτοια υπόσχεση, τώρα που τον μάθαμε).

Αν δεν είναι ολική ανατροπή, τότε δεν θα έχει ούτε αυτός αυτοδυναμία, οπότε, πάμε σε εκλογές; Κι αυτό το αφήνει στο φλού. Αν δεν του κάνουμε το χατίρι και μείνει σαν αντιπολίτευση, γιατί δεν θα μπορεί να μας προστατεύσει από την «ανεξέλεγκτη ηγεμονία»; Θα μας παρατήσει και θα πάει στο χωριό του να αναβοσβήνει το τζάκι; 

Πάλι σε φλού πέσαμε, σαν να ρωτάμε τον Μπάμπη τον φλού του Σιδηρόπουλου. Αυτή η μανία μου να θέλω καθαρές απαντήσεις, φοβάμαι ότι γίνεται κουραστική.  Το φλού έχει άλλη γοητεία. Είναι αρτιστίκ. Πώς να το κάνουμε!