Δοξάστε τους!

on .

ΑΥΤΗ η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων της υποτιθέμενης... «Νέας Εποχής», έχει μια περίεργη εμμονή με τα αυτοκίνητα. Θέλει να τα διώξει από την πόλη, κυρίως δε από το κέντρο, ανακοινώνοντας... μεγαλεπήβολους σχεδιασμούς, αλλά αδυνατεί να κλείσει τις λακκούβες στους δρόμους στο «εσωτερικό» της πόλης και να τη διατηρεί καθαρή! Όπως δε φροντίζει να καθαρίζει με τη ΔΕΥΑΙ τα φρεάτια κι όταν βρέχει παρατηρούνται πλημμυρικά φαινόμενα.

ΜΕ τον κόμβο στη συμβολή των οδών Δωδώνης - Πυρινέλλλα - Ναπ. Ζέρβα, την απαγόρευση στάθμευσης στην πλατεία Πάργης, τη διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Χαρ. Τρικούπη, την αχρείαστη πολυδάπανη (5 εκατ.) «ανάπλαση» της κεντρικής πλατείας, το πρόβλημα της στάθμευσης κατέστη περισσότερο οξύ από ποτέ άλλοτε.

ΤΩΡΑ ανακοίνωσε ότι σχεδόν «κλείνει» και την παραλίμνιο για να φτιάξει ποδηλατόδρομο (με κόστος 600.000 τουλάχιστον), χωρίς όμως να υπάρχει άλλος που να συνδέεται. Δηλαδή οι ποδηλάτες θα τα παίρνουν στις πλάτες για να φτάσουν ασφαλείς μέχρι εκεί. Και τα εκδρομικά λεωφορεία, τα ΙΧ των επισκεπτών, πού θα σταθμεύουν; Δυό ιδιωτικά πάρκινγκ που υπάρχουν στην περιοχή, ασφαλώς και δεν επαρκούν. Θα μπορούσε όμως να φτιάξει περιφερειακά δημοτικά πάρκινγκ.

ΓΙΑ όλα όσα γίνονται - έργα βιτρίνας - εφαρμόζεται κάποια συνολική κυκλοφοριακή μελέτη; Σίγουρα όχι! Το λέμε διότι σε κάποια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η αντιδήμαρχος κ. Νατάσα Τύρου - Ούζα είχε πει πως υπάρχει, αλλά δεν εφαρμόζεται! Η άποψη πολλών: Η Δημοτική Αρχή αδυνατεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της λεγόμενης καθημερινότητας και νοιάζεται μόνο να... «εξωραΐζει» το κέντρο για να φαίνεται ότι κάνει έργα... Αλλά, βρώμικοι δρόμοι και σκουπίδια, χόρτα, λακκούβες παντού...