Η Δημοκρατία νίκησε και ο Λαός αρίστευσε!

on .

Πάντα πίστευα και πολλές φορές το επικαλέστηκα, ότι μόνο μέσα σε Δημοκρατικά καθεστώτα οι πολίτες σιγά - σιγά ωριμάζουν και γίνονται άριστοι, έτσι ώστε να εκλέγουν τις κατάλληλες ηγεσίες και μαζί πλέον, λαός και ηγεσία, να αποτελούν ένα δυνατό σύμπλεγμα και να υπηρετούν το άριστο των καθεστώτων, τη Δημοκρατία. Προ των εκλογών, δύο ή τρεις μέρες νομίζω, είχα γράψει τις σκέψεις μου επ’ αυτού στον «Π.Λ», σε ένα άρθρο με τίτλο: «Είσαι ό,τι ψηφίζεις» και ευχόμουν σ’ αυτό να αποδείξουμε στις επερχόμενες εκλογές ότι οι Έλληνες γίναμε πια Άριστοι πολίτες, για να εκλέξουμε τους Άριστους Ηγέτες μας. Και ο Ελληνικός λαός δεν μας διέψευσε. Απέδειξε ότι ξέρει και να επιβραβεύει και να τιμωρεί.

Απέδειξαν αυτές οι εκλογές ότι έμαθε πια ο λαός, ύστερα από χρόνια λαθών, δικών του και των διάφορων κάθε φορά ηγετών του, από τις ευπιστίες του σε ικανούς και ωραιολόγους  αρχηγούς, σε  υποσχέσεις που  δόθηκαν εύκολα αλλά δεν τηρήθηκαν ποτέ, σε αδίστακτους και συμφεροντολόγους πολιτικούς, σε …μικρούς σε ήθος, σε γνώσεις, σε σχέδια και οράματα πολιτικά, σε στόχους εφικτούς για την Πατρίδα και το λαό της που όμως δεν τους φτάσαμε ποτέ, σε ρουσφετολογικές πολιτικές και… παράπλευρες κυκλοφορίες της έρημης Δημοκρατίας μας. 

Αλλά ας είμαστε και ευγνώμονες, γιατί με όλες τις αδυναμίες τους αυτές οι Δημοκρατίες και οι Ηγεσίες τους, που τις ζήσαμε, μας καλλιέργησαν και μας ωρίμασαν και μας έφεραν μέσα στην Ευρώπη και μας έκαναν ικανούς και στο να βλέπουμε τι είχαμε, τι έχουμε, τι μπορούμε να έχουμε ή να κατακτήσουμε και να φτάσουμε έτσι στην τωρινή μας τετραετία, όπου η Ελλάδα μας και η Δημοκρατία μας να χαίρουν σήμερα απόλυτης εκτίμησης και σεβασμού και να μην είναι πια ο… φτωχός συγγενής των μεγάλων, αλλά ο ισότιμος φίλος και  αξιόλογος σύμμαχος, πολλών μεγάλων, Ηγετών και Κρατών. 

 Αυτό είναι μια μεγάλη κατάκτηση της Κυβέρνησης Μητσοτάκη κι ένας στόχος Εθνικός, απ’ αυτούς που δεν ήταν ποτέ εύκολο για να επιτευχθεί. Και φυσικά, αυτός  δεν ήταν  παρά ένας από τους στόχους αυτής της Κυβέρνησης  που τους υποσχέθηκε στα 2019 και τους πραγματοποίησε, παρά τις πρωτοφανείς δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα μας, τούτη την τετραετία.

Σήμερα όσο ποτέ είμαστε σεβαστοί στους φίλους και υπολογίσιμοι στους εχθρούς, Σήμερα μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον της χώρας μας και τη ζωή του λαού μας πολύ πιο κοντά στις προηγμένες χώρες και τους λαούς της Ευρώπης, γιατί μας το υποσχέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ξέρει ο Ελληνικός λαός, το απέδειξε προχτές, στις εκλογές, ότι Αυτός κρατά τις υποσχέσεις του!