Ψήφος ευθύνης!..

on .

 Ο λόγος πλέον ανήκει στους πολίτες. Η προεκλογική περίοδος που κόμματα και υποψήφιοι παρουσίασαν τα προγράμματα διακυβέρνησης της χώρας για την επόμενη τετραετία, ολοκληρώθηκε. Αύριο, Κυριακή 21 Μαΐου 2023, οι Έλληνες θα κληθούν να αποφασίσουν για το μέλλον τους, αλλά και για την πορεία της χώρας.

Πράγματι, οι εκλογές είναι μια μεγάλη Γιορτή της Δημοκρατίας, καθώς εκείνη την ημέρα ο λαός έχει τη δύναμη στα χέρια του! Μια δύναμη όμως που θα πρέπει να την αξιοποιήσει υπεύθυνα και χωρίς να αντιδράσει επιπόλαια. Τι σημαίνει αυτό; Ότι μπροστά στην κάλπη - πριν οι πολίτες αποφασίσουν σε ποιους θα αναθέσουν το τιμόνι της χώρας - οφείλουν να κρίνουν και κυρίως να συγκρίνουν πολιτικές και πρόσωπα. 

Οι δυσκολίες της εποχής είναι δεδομένες. Οι προκλήσεις που κλήθηκε η ελληνική κοινωνία να αντιμετωπίσει τα τελευταία χρόνια, λόγω μιας σειράς εξωγενών γεγονότων (μεταναστευτικό, πανδημία, πόλεμος στην Ουκρανία) ήταν πρωτόγνωρες, όχι μόνο για τα δεδομένα της μικρής Ελλάδας, αλλά και για χώρες με ισχυρές οικονομίες. 

Αλήθεια, σε ποιο βαθμό κατάφερε η Ελλάδα να ανταποκριθεί σ’ αυτές τις προκλήσεις; Την απάντηση θα δώσουν αύριο στις κάλπες οι ίδιοι οι πολίτες. Χωρίς κομματικές παρωπίδες και ακραίες φωνές, που συνήθως οδηγούν στο χάος... Άσχετα με το τι υποστηρίζουν τα κόμματα (εξουσίας ή μικρότερα), πιστεύουμε ότι ο καθένας είναι σε θέση να σκεφθεί ψύχραιμα και να αξιολογήσει την αντίδραση της χώρας μας στις αλλεπάλληλες κρίσεις των τελευταίων χρόνων. 

Οι εκλογές πρέπει όλοι να κατανοήσουν ότι είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση. Και σίγουρα δεν αποτελούν πεδίο για… χαβαλέ ή εκτόνωση. Ούτε βεβαίως για τιμωρία και εκδίκηση. Αλλά ούτε και η αποχή δίνει λύση. Επιλογές υπάρχουν πολλές. Αρκεί ο ψηφοφόρος να είναι έτοιμος να τις αξιολογήσει με ψυχραιμία και σοβαρότητα.

***

Οι πολίτες κρατούν την τύχη της χώρας στα χέρια τους. Γι’ αυτό αύριο, με ευθύνη μπροστά στην κάλπη, ας επιλέξουν τους καλύτερους! Εκείνους που απέδειξαν ότι μπορούν να πάνε την Ελλάδα μπροστά… Εκείνους που θέλουν και μπορούν να εκσυγχρονίσουν το Κράτος. Εκείνους που διασφαλίζουν τη σταθερή πορεία της οικονομίας και ενισχύουν τους μικρομεσαίους. Και κυρίως, εκείνους που μπορούν να προστατεύσουν την εθνική κυριαρχία και αποτελεσματικά να αντιμετωπίσουν νέες πιθανές προκλήσεις… 

ΕΥΗ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΥ