Με τα ρούχα της δουλειάς…

on .

● Αυτοί οι «παρατρεχάμενοι» των κομμάτων στην Ελλάδα πρέπει να είναι από τους πιο… σκληρά εργαζόμενους στη χώρα! Δεν ξέρω αν αμείβονται με υπερωρίες, σίγουρα όμως δικαιούνται ένα ανθυγιεινό επίδομα εργασίας! Ιδίως την προεκλογική περίοδο, χάνουν εντελώς τον ύπνο τους!

Όπου βρεθεί ο αρχηγός τους ή υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη, αυτοί είναι επί ποδός, να τους προϋπαντήσουν και το ανάλογο κλίμα… να δημιουργήσουν! Στα λιμάνια, στα αεροδρόμια, στην πόλη ή στο κατσικοχώρι, αυτοί βρίσκονται εκεί πρώτοι και… μάχονται για την καλύτερη υποδοχή! Αν βρέχει… φροντίζουν για τις ομπρέλες, αν έχει ζέστη φροντίζουν για… τις τέντες, αν έχει απλώς λίγη συννεφιά, είναι… το καλύτερό τους! Η μεγάλη τους προσφορά, ασφαλώς εκτιμάται από το κόμμα και… προσμετράται, για κάποιο «βόλεμα»!

Μια καλή φωτογραφία, με σημαίνοντα κομματικά στελέχη, πόσο μάλλον με τον αρχηγό, δίνει στον παρατρεχάμενο, κύρος και ελπίδα… Μία τέτοια φωτογραφία… επισκιάζει οποιοδήποτε βιογραφικό!

Είναι το… διαβατήριο, για μελλοντική του αξιοποίηση!

Και ο ρόλος τους δεν τελειώνει εκεί… Σε όλες τις κομματικές εκδηλώσεις και κυρίως σε αυτές, με την παρουσία του αρχηγού, πρέπει να είναι… καλοντυμένοι, φρεσκοξυρισμένοι (αν δεν… αρέσκονται στο μούσι!), να είναι χαμογελαστοί και να «δείχνουν» χαρούμενοι! (να μη φτάσουν στο σημείο του χαζοχαρούμενου!)

Και όταν φύγει ο αρχηγός και «σβήσουν τα φώτα», τότε και αυτοί γίνονται… άνθρωποι!

«Βγάζουν τα ρούχα της δουλειάς», τρώνε σαν άνθρωποι, πίνουν ένα κρασί για να χαλαρώσουν και λειτουργούν… φυσιολογικά! Γίνονται και αυτοί δηλαδή… σαν εμάς!

Μέχρι την… επόμενη κομματική εκδήλωση! 

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.