Μην… pass πουθενά!

on .

 - Για πού το ‘βαλες πρωί – πρωί βρε Μήτσο, παρέα με τον μεγάλο σου εγγονό; Που τον πηγαίνεις τόσο πρωί, αυτός ξυπνάει… μετά το μεσημέρι, για να πιεί τον καφέ του! 

- Τον παίρνω Θύμιο μαζί μου, γιατί αυτός διαθέτει κινητό «υψηλής τεχνολογίας», ενώ εγώ δεν έχω καθόλου κινητό! Θα πάμε μαζί στο σούπερ – μάρκετ, ξεκίνησε το Market – pass! Πρέπει να κάνω την «εγγραφή», για να κερδίζω από τις αγορές, το λιγότερο 12 ευρώ το μήνα! (σώθηκες…) Αλλά ο άνεργος εγγονός, μου ζήτησε να του βάλω στο κινητό, κάρτα 15 ευρώ!

- Οπότε Μήτσο μου, για αυτόν το μήνα, θα έχεις και… χασούρα 3 ευρώ!

- Τι να κάνω Θύμιο, έναν άνεργο εγγονό έχω, ο άλλο ο μεγαλύτερος, δουλεύει ντελιβεράς!

Ο Θύμιος όμως συμβούλεψε το φίλο του: 

- Μήτσο, «κάτσε στ’ αυγά σου», γιατί δεν είναι για σένα αυτά… τα pass! Εσύ, εάν…pass και έρχεσαι, τρεις φορές το μήνα, από την Άνω Ραχούλα, στην κωμόπολη για ψώνια, τότε όλο… το pass, το θέλεις για βενζίνη! Επομένως, όχι μόνο δεν θα έχεις όφελος, αλλά θα χρωστάς… και κάτι ψιλά, στον Παπαθανάση και στον Άδωνι, τους εμπνευστές του… προγράμματος! Ύστερα, βγάλε το… δικό σου πρόγραμμα στη Ραχούλα, οικιακής… φυτικής και ζωϊκής επάρκειας! Μόνο έτσι θα τρώει η οικογένειά σου, φτηνά… και υγιεινά! Και μην… pass πουθενά!

 * Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.