Ανώδυνοι τίτλοι…

on .

Πόσο «κομψοί και… ανώδυνοι» ακούγονται κάποιοι τίτλοι; «Διαχειριστές δανείων» λέγονται τώρα τα κοράκια, στη γλώσσα των Τραπεζών! Αυτοί δηλαδή που έβγαλαν ήδη «στη σέντρα» τους φτωχούς δανειολήπτες, κάνοντάς τους έξωση! Κυκλοφορούν με ένα «τίτλο» που αρχικά… δεν τρομάζει τον κόσμο! (η καρδιά του δανειολήπτη το ξέρει…)

Αυτοί οι «κύριοι», μαζί με το τραπεζικό σύστημα, μιλάνε για το ξεπάγωμα των πλειστηριασμών και όχι… για το ξεσπίτωμα των ιδιοκτητών!

Οι Τράπεζες έβγαλαν την ουρά τους απ’ έξω! Ξεφορτώθηκαν ό,τι «κοκκινίζει» και η ψυχή του δανειολήπτη, άρχισε… να μαυρίζει! Οι φτωχοί όμως Έλληνες, έκαναν… το καθήκον τους! Έσωσαν τις τράπεζες με δύο ανακεφαλαιοποιήσεις! Και αυτές, αντί για «ευχαριστώ», τους έστειλαν… στο πυρ το εξώτερον!

Και οι «διαχειριστές» αναλαμβάνουν δράση! Αφού τηλεφωνούν, αρχικά… ευγενικά και ύστερα… με τσαμπουκά, μπαίνουν στο… κυρίως θέμα! Εντός 24 ωρών, θα πρέπει να εγκαταλείψετε τη στέγη! (… στεγαστικό δάνειο είχε πάρει!)

Ο ιδιοκτήτης αρχικά νόμισε πως πρόκειται… για φάρσα, αλλά μετά παρουσιάστηκαν τα στοιχεία! Ήταν… ασυνεπής στις δόσεις και καθώς η Τράπεζα, πρέπει να έχει οικονομικές επιδόσεις, τον έστειλε… στα κοράκια! (και άντε τώρα να ξεμπλέξει…)

Ήδη, είχαν ετοιμάσει το αντικλείδι και του είπαν, σε λίγες ώρες να μαζέψει τα πράγματά του! Και ήταν στη γειτονιά, ένας εξαιρετικός κύριος και οικογενειάρχης!( και χωρίς δουλειά, τελευταία!)

Αλλά και η αξιοπρέπειά του, τον ανάγκασε να πει ένα ψέμα στους γείτονες: Μετακομίζω, τους είπε! Αγόρασα μεγαλύτερο σπίτι… στην Εκάλη! (κι αυτά… τα παγκάκια, τα έχουν πιάσει όλα οι μετανάστες!).

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής.