Να διορθωθούν τα λάθη και οι αδικίες στις συντάξεις…

on .

Βασικό θέμα συζήτησης ανάμεσα στους συνταξιούχους ήταν το χθεσινό πρωτοσέλιδο άρθρο - ρεπορτάζ του «Πρωινού Λόγου» για τα προβλήματα που διαπιστώνονται με την αναπροσαρμογή των συντάξεων, την προσωπική διαφορά και κυρίως την έλλειψη σαφούς και κατανοητής ενημέρωσης για τον τρόπο υπολογισμού τους. 

Ταυτόχρονα από το πρωί στην εφημερίδα έγιναν αναφορές και για νέες περιπτώσεις «αδικίας» συνταξιούχων, που φυσικά είναι θέμα του Υπουργείου Εργασίας να τις εξετάσει. Καθολική ήταν πάντως η εκτίμηση ότι η πολυλογία στα Μέσα Ενημέρωσης, προκάλεσε και συνεχίζει να προκαλεί συγχύσεις και να καλλιεργεί προσδοκίες που τελικά δεν επιβεβαιώνονται. Έτσι αναστατώνονται οι συνταξιούχοι που και δεν είναι σε θέση να κατανοήσουν «το σταυρόλεξο» της απόδειξης πληρωμής, αλλά ούτε και μπορούν να τρέχουν σε νομικούς και λογιστές για εξηγήσεις και αναζήτηση τυχόν λαθών. 

Μια ακόμη επιβεβαίωση ότι το σύστημα υπολογισμού, επανυπολογισμού και γενικά απονομής των συντάξεων πάσχει, έρχεται από την κατάθεση ερώτησης βουλευτών του ΠΑΣΟΚ - μεταξύ των οποίων και ο Χρ. Γκόκας της Άρτας - για λάθη και ανακρίβειες που έχουν εντοπιστεί κατά τον επαναϋπολογισμό των συντάξεων των Απόστρατων Αξιωματικών. Και ναι μεν οι «αμαρτίες» της προσωπικής διαφοράς κλπ, προέρχονται από την πολιτική ΣΥΡΙΖΑ και το «νόμο Κατρούγκαλου», όμως η ευθύνη να διορθωθούν πολλά από τα λάθη και τις αδικίες πέφτει στη σημερινή κυβέρνηση.