Έτσι θα ανοίξουν πάλι καφενεία στα χωριά…

on .

Με αφορμή δημοσίευμα στην 1η και 2η σελίδα του «Πρωινού Λόγου» του Σαββατοκύριακου 28 - 29 Ιανουαρίου και σχετικά μου άρθρα επίσης στον «Π.Λ.», θα ήθελα να επισημάνω ότι οι ιθύνοντες της τοπικής και κεντρικής εξουσίας ή δεν πηγαίνουν στα ερημωμένα χωριά μας ή δεν θέλουν να ενισχύσουν τον πρωτογενή τομέα και να ανοίξουν και τα καφενεία.

Με 125 ευρώ το μήνα ασφάλεια ΟΓΑ και χωριά με 20, 30, 50, 100 και το πολύ 300 μόνιμους κατοίκους πιστεύουν ότι μπορεί να λειτουργήσει καφενείο και να καλύψει τα έξοδά του; Η απάντηση, την οποία πιστεύω γνωρίζουν, είναι πως αυτό είναι αδύνατο, δηλαδή το να ανοίξουν τα καφενεία. Το καλύτερο θα ήταν να είναι ειλικρινείς και να πουν ότι δεν τους ενδιαφέρει η καταστροφή που έχει γίνει και συνεχίζει να γίνεται στον πρωτογενή τομέα παραγωγής, στην μείωση των αιγοπροβάτων και των καλλιεργήσιμων εκτάσεων.

Να δούμε όμως τι θα γίνει με την επάρκεια τροφίμων; Να μας πουν πώς θα το λύσουν; Με τις εισαγωγές που είναι επισφαλείς; Πώς; Η δική μου πρόταση λοιπόν είναι: -Σε χωριά μέχρι 50 μόνιμους κατοίκους 100,00 ευρώ το χρόνο ασφάλεια για λειτουργία καφενείου. -Μέχρι 100 μόνιμους κατοίκους 200,00 ευρώ το χρόνο και μέχρι 300 μόνιμους κατοίκους 500,00 ευρώ το χρόνο. Μόνο έτσι πιστεύω ότι μπορούν να ανοίξουν καφενεία στα χωριά μας! Τα καφενεία είναι τόπος συνάντησης, επικοινωνίας, διασκέδασης, πολιτιστικά κέντρα είναι. Άρα, πρέπει να γίνει προσπάθεια από όλους τους αρμόδιους φορείς για τη στήριξή τους!