Η δικαίωση του Αντ. Μπέζα…

on .

• Όταν ο Αντώνης Μπέζας, αποχώρησε  στις αρχές  Μαρτίου του προηγούμενου έτους από τη θέση του Πρόεδρου της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ ΑΕ) πριν τη λήξη της θητείας του, δήλωσε, απευθυνόμενος στη Διοίκηση του «υπερκοστοβόρου σε συμβούλους και στελέχη Υπερταμείου» ότι «επειδή διαχειρίζονται δημόσια περιουσία οφείλουν να υπόκεινται σε δημόσιο και κοινοβουλευτικό έλεγχο και να λειτουργούν τηρώντας τις αρχές της αποτελεσματικότητας, της διαφάνειας και της νομιμότητας και βέβαια να ενεργούν μόνο προς όφελος του Ελληνικού Δημοσίου».

Οι αναφορές αυτές του πρώην υπουργού των κυβερνήσεων Καραμανλή και Σαμαρά και βουλευτή Θεσπρωτίας, που άφηναν σαφείς αιχμές για κακοδιαχείριση και αναποτελεσματικότητα έκαναν αίσθηση και προκάλεσαν μια σειρά από σχόλια στα αθηναϊκά και τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑΔ ΑΕ Στέφανος Βλαστός, ξεκίνησε τότε με «στοχευμένα» δημοσιεύματα μια εκστρατεία απαξίωσης του Αντώνη Μπέζα, παρουσιάζοντας σαν αιτία αποχώρησής του το υποτιθέμενο γεγονός ότι με τη στάση του παρακώλυε το επενδυτικό της πρόγραμμα για την αξιοποίηση δημόσιων ακινήτων.

Ο «Π.Λ.» είχε έγκαιρα επισημάνει ότι οι αιτιάσεις του κ. Βλαστού είναι αβάσιμες και ότι με τη στάση του προσπαθεί να καλύψει τη δική του ανεπάρκεια και τις δικές του μεθοδεύσεις, που πολλές φορές είχαν παρουσιαστεί με αποκαλυπτικά ρεπορτάζ σε έγκριτα μέσα ενημέρωσης. Είχαμε κρατήσει αυτή τη στάση γιατί γνωρίζουμε ότι ο Αντώνης Μπέζας αποτελεί πολιτικό που έχει τιμήσει την Ήπειρο με τη δράση και την αδέκαστη και έντιμη παρουσία του. 

Η δική μας, όμως, δικαίωση ως εφημερίδα αλλά και του Αντώνη Μπέζα δεν άργησε για να έλθει. Ο Στέφανος  Βλαστός αποτελεί πλέον, από τα τέλη Νοεμβρίου 2022, παρελθόν για την ΕΤΑΔ ΑΕ. Το Δ.Σ. του  Υπερταμείου, που είναι η μητρική Εταιρεία, προφανώς με την έγκριση της Κυβέρνησης, δεν ανανέωσε την θητεία του ως Διευθύνοντος Συμβούλου και τον απομάκρυνε από την ΕΤΑΔ ΑΕ, ξεκινώντας διαχειριστικό έλεγχο για τα πεπραγμένα του και αρνούμενο να ικανοποιήσει την παράλογη και μη σύννομη απαίτησή  του για αποζημίωση.

Αν το πρόβλημα ήταν ο Μπέζας, τότε γιατί ο Βλαστός αποτελεί τον μοναδικό διευθύνοντα σύμβουλο Δημόσιου Οργανισμού που η Κυβέρνηση δεν ανανέωσε τη θητεία του; Η απάντηση είναι προφανής. Ο Αντώνης Μπέζας είχε απόλυτο δίκιο στην αξιοπρεπή επιλογή του να φύγει τη συγκεκριμένη περίοδο από την Εταιρεία που διαχειρίζεται το χαρτοφυλάκιο των ακινήτων του Δημοσίου. 

Τα εύλογα όμως ερωτήματα που προκύπτουν είναι γιατί η Κυβέρνηση άφησε να εξελιχθεί έτσι όπως εξελίχθηκε, την κατάσταση στην ΕΤΑΔ ΑΕ, να πάει κυριολεκτικά χαμένη μια ολόκληρη τριετία με τον Βλαστό στη διαχείριση της δημόσιας περιουσίας και να υπάρξει αυτή η άδικη συμπεριφορά σε βάρος ενός άξιου ανθρώπου, όπως ο Αντώνης Μπέζας…