Έχει καλό πόστο…

on .

Πόσο τυχερός άνθρωπος είσαι βρε Μήτσο! Όλα στη ζωή σου, σου πήγαν… δεξιά! Χωρίς μεγάλες σπουδές ο γιός σου, γνωρίζοντας μια ξένη γλώσσα (και έχοντας εσύ… «μεγάλο δόντι»), βολεύτηκε μια χαρά στην Ευρώπη! Ενώ ο δικός μου, ένας άριστος μαθητής, που σπούδασε οικονομικά, ψάχνει στην Ελλάδα ακόμη για δουλειά!

Θύμιο μου, εγώ ήμουν οργανωμένος στο κόμμα από 20 χρονών! 50 χρόνια κομματάρχης! Ενώ εσύ, που δεν αναμίχτηκες με την πολιτική, από πού περιμένεις να βολευτείς; Εγώ και ο γιός μου… χαλάσαμε δεκάδες… σόλες παπουτσιών, δίνοντας αγώνα, με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της περιοχής μας! Τον βγάλαμε και καθώς δικαιούνταν 4 συνεργάτες στις Βρυξέλλες, ο ένας ήταν… σίγουρα ο γιός μου! Μας είχε μεγάλη υποχρέωση ο ευρωβουλευτής!

Ο ίδιος φτάνει τα 20 χιλιάρικα το μήνα στις Βρυξέλλες και οι τέσσερις συνεργάτες του μοιράζονται 24 χιλιάρικα, δηλαδή από έξι χιλιάδες ευρώ έκαστος! (όση σύνταξη παίρνω εγώ… όλο το χρόνο!). Τώρα ο δικός μου κάνει τρίτη θητεία, κοντά στον ευρωβουλευτή! Με μια ακόμη, θα πάρει… σύνταξη απ’ τις Βρυξέλλες!

Και τι δουλειά κάνει εκεί ο γιός σου Μήτσο; 

Έχει καλό… πόστο! Κάνει καριέρα στους… διαδρόμους της Ευρωβουλής!

Τι να σου πω βρε Θύμιο; Δουλεύει λίγες ώρες και τις άλλες… παίζει με το κινητό του, να περάσει η ώρα! Μέχρι να έρθει η ώρα… να πάει για φαγητό! Συνήθως τρώνε μαζί με τον ευρωβουλευτή! Φρέσκο ψάρι και… ραπανάκια Βρυξελλών!

Υ.Γ. Δεν μας είπε ο Μήτσος, αν ο γιός του παίρνει και… ανθυγιεινό επίδομα! 

*Ο Γιάννης Μπούγιας είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής