Δύσκολοι οι καιροί ακόμη και για θαύματα!..

on .

ΟΛΕΣ αυτές οι ημέρες γιορτινές, με την αυριανή να αποτελεί την ημέρα που γεννήθηκε ο Ιησούς Χριστός και που η Χριστιανοσύνη τιμά με δέος και ως λυτρωτική των παθών και των δεινών του κόσμου. Δυστυχώς, όμως, δεν είναι πάντα που οι ευχές δεν εισακούονται, αλλά ίσως εμείς που δεν πιστεύουμε σε αυτές. Είναι όμως δύσκολοι οι καιροί, ακόμη και για θαύματα! Και στην Ελλάδα χρειαζόμαστε συσσωρευμένα πολλά θαύματα μαζί για βρει το δρόμο της. ΣΚΑΝΔΑΛΑ επί σκανδάλων και μάλιστα τέτοια που προκαλούν αλυσιδωτές δονήσεις στο πολιτικό σύστημα, του οποίου κύριο χαρακτηριστικό είναι η αθλιότητα, με τα απαραίτητα συστατικά της χρήμα και σεξ. Το πιό τραγικό και συνάμα προκλητικά εξοργιστικό, είναι πως σε αυτά τα σκάνδαλα πρωταγωνιστούν άνθρωποι που τα έχουν όλα! Δε λέμε μόνο για την Καϊλή του ΠΑΣΟΚ, αλλά και για τον Αβραμόπουλο της ΝΔ, που ήταν αντιπρόεδρος σε μια ΜΚΟ ενός Ιταλού και δήλωσε με αναίδεια: «...ήταν μιά τιμητική θέση χωρίς καμιά αρμοδιότητα, με αμοιβή 5.000 ευρώ το μήνα...»!

ΠΡΟΦΑΝΩΣ σε ...όλους μας έχει τύχει αυτό, αλίμονο, δεν είναι θέμα!!! Κι έχει την απαίτηση να τον πιστέψουμε, όπως και την Καϊλή που λέει ότι όλως τυχαίως βρέθηκαν στο σπίτι της εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Και τόσοι άλλοι ακόμη που εντοπίζονται να ασελγούν επί της ημιθανούς Ελλάδας και να τυμβωρυχούν επί αυτής λεηλατώντας την. Ότι, με όσα συμβαίνουν, ακόμη ζει, αυτό όντως είναι θαύμα! Και δεν οφείλεται τόσο στις κυβερνήσεις, όσο στον αγώνα που δίνουν οι πολίτες, υπό συνθήκες πρωτόγνωρα άγριες και τα καθάρματα, οι τυχοδιώκτες του κερατά, να θησαυρίζουν εν ονόματι της ψήφου τους!

ΤΕΤΟΙΑ «περιστατικά» υπάρχουν και στην Ήπειρο, λίγο - πολύ γνωστά σε όλους. Που δυστυχώς επιβραβεύονται και τιμώνται, έτσι ώστε οι μεν ψηφοφόροι να αυτοεξευτελίζονται, οι δε παράγοντες να καγχάζουν -και καλά κάνουν αφού δεν παίρνουμε «βρεγμένη σανίδα» και να τους ισιώσουμε, τρόπος του λέγειν. Τι λέτε, είναι τυχαίο που στην Ήπειρο, ενώ διατέθηκαν άγνωστο πόσα δισεκατομμύρια, εξακολουθεί να παραμένει η πιό φτωχή και υπανάπτυκτη περιοχή της Ευρώπης; Κι όσο πιό φτωχή η Ήπειρος, τόσο πιό πλούσιοι όσοι (ενώ μπήκαν φτωχοί) ασχολούνται με τη διοίκηση εν γένει, μέχρι κι ενός οικισμού…

ΚΑΠΟΙΑ μαγική συνταγή όπως φαίνεται θα κατέχουν, πέραν του θράσους, της ...«τεχνικής τους και της βουλιμίας τους. Χριστουγεννιάτικα και σας «φορτίζω», αλλά τα λέμε και για όσους νέους εκδηλώνουν ενδιαφέρον για τα Κοινά. Αν πρόκειται, πολεμώντας δήθεν όσους φαύλους, να εξελιχτούν σε όμοιό τους ή και σε χειρότερη εκδοχή, ας ασχοληθούν με κάτι άλλο. Φοβούμαστε όμως ότι κάπως έτσι ούτε η διαπλοκή, ούτε η διαφθορά θα εκλείψουν, αφού ο ένας παίρνει τη σκυτάλη από τον άλλον και εμείς οι Ηπειρώτες τους ενθαρρύνουμε, χωρίς να αναλογιζόμαστε τις συνέπειες.

ΕΥΚΑΙΡΙΑ είναι τώρα, με τη λήξη του έτους να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις. Αν και το δίλημμα είναι... «απλό»: με τους διεφθαρμένους ή με εκείνους που διαβεβαιώνουν ότι θα είναι διαφορετικοί; Δυστυχώς, η διαίσθηση μας λέει ότι αρκετοί θα επιλέξουν την πρώτη περίπτωση, με τη δικαιολογία έτοιμη: «σιγά μην είναι και οι άλλοι καλύτεροι... Ώσπου να βάλουν κι αυτοί το δάκτυλο στο μέλι...»! Ισοπέδωση, για να δικαιολογούν τις επιλογές τους για τη διαιώνιση της διαπλοκής...