Ο θλιβερός κατήφορος της δικηγόρου Γεωργίας Τατάγια

on .

ΠΑΕΙ, κάτι συνέβη στη δικηγόρο των Αθηνών - νομικό σύμβουλο εργολαβικώς της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Γεωργία Τατάγια, μετά από το άρθρο μας του περασμένου Σαββάτου. Υπενθυμίζουμε ότι αφορούσε την Εισαγγελική διάταξη με την οποία εκρίθη ότι άρθρα και ρεπορτάζ του «Τύπου Ηπείρου» (και δικά μας ως συντάκτη τους στην ίδια εφημερίδα και στον «Πρωινό Λόγο») δεν υπερβαίνουν τα όρια της πολιτικής κριτικής- κι αυτό ύστερα από αναφορά της προαναφερθείσης δικηγόρου! Λέμε πως κάτι έπαθε, διότι έστειλε επιστολή στον «Πρωινό Λόγο» που δημοσιεύτηκε χτες και στην οποία λέει πολλά και διάφορα. Για τη... μεγάλη της προσφορά στην Ήπειρο (!), ότι δήθεν μας κάλεσε ο «κατής» για εξηγήσεις (από που κι ως που και γιατί;), ότι μας... σωφρόνισε κι ακόμη χωρίς αιδώ τονίζει πως βρισκόμαστε στη… δύση του βίου μας!!!

ΟΜΩΣ θα στείλουμε τη δικηγόρο που εισπράττει χιλιάδες ευρώ από την Περιφέρεια Ηπείρου, από όλους εμάς δηλαδή, να αντιμετωπίσει τον «κατή». Διότι κλείνοντας την επιστολή της εξαπέλυσε μιά πρωτόγνωρη, προκλητική, υβριστική, δυσφημιστική και συκοφαντική επίθεση εναντίον μας. Έγραφε πως ασκούμε αργυρώνητη δημοσιογραφία, ότι χρησιμοποιούμε την πέννα μας υπέρ συγκεκριμένων ιδιωτικών συμφερόντων χρηματιζόμενοι από αυτά, ότι εκτελούμε «συμβόλαιο» εναντίον της και εναντίον των συμφερόντων των Ηπειρωτών διά ίδιον όφελος!!!

ΑΣΦΑΛΩΣ και ήταν δικαίωμά της να απαντήσει και να πει τις απόψεις της- καίτοι ούτε μία λέξη μας δεν υπήρχε στο άρθρο μας προσβλητική-  όσο σκληρά κι αν ήθελε, όπως άλλωστε και στο παρελθόν. Δε θα μας ενοχλούσε, αλλά το να λέει η κ. Τατάγια όσα προαναφέραμε ξεπερνά κάθε όριο ανεκτικότητας. Αν δεν ανακαλέσει άμεσα και δε ζητήσει συγγνώμη, θα καταθέσουμε μήνυση και αγωγή εναντίον της. Έτσι θα της δώσουμε την ευκαιρία να αποδείξει ενώπιον της Δικαιοσύνης τους ισχυρισμούς της. Εκεί θα έχει τη δυνατότητα να παρουσιάσει τις αποδείξεις ότι εμείς ασκούμε αργυρώνητη δημοσιογραφία, συν τοις άλλοις και για να βλάψουμε την Ήπειρο- άρα και ο «Πρωινός Λόγος» που φιλοξενεί ρεπορτάζ και άρθρα μας και ο «Τύπος Ηπείρου» του οποίου υπήρξαμε ειδικός συνεργάτης!

 ΚΑΤΑΝΟΟΥΜΕ ότι η αποκάλυψη για τα «πακέτα» των αναθέσεων για υποθέσεις κυρίως της Περιφέρειας και η εξ αυτού του γεγονότος παραπομπή του Περιφερειάρχη κ. Αλέξ. Καχριμάνη στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, της προκάλεσε σύγχυση. Όπως και η (από πολλές πλευρές) επισήμανση των ευθυνών της για τους χειρισμούς που οδήγησαν στην επιβάρυνση των Ηπειρωτών με 3,5 εκατ. ευρώ για την υπόθεση των απορριμμάτων. Κι ακόμη για την τακτική της, η οποία σήμανε και την κυβερνητική απόφαση να αφαιρεθεί η αρμοδιότητα από τον κ. Καχριμάνη και να δοθεί στον Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων. Με αποκορύφωμα την Εισαγγελική διάταξη- ύμνο στην ελευθερία της έκφρασης, που τη ζάλισε. Κατά τα άλλα... εμείς ζημιώνουμε την Ήπειρο (!), που μιά ζωή αγωνιζόμαστε για τα δίκαιά της και βρισκόμαστε σταθερά απέναντι από την εξουσία, υφιστάμενοι και τις συνέπειες.

 Η κ. ΤΑΤΑΓΙΑ, όμως, που συμπεριφέρεται ως εκείνη να ασκεί τη διοίκηση της Ηπείρου, δεν προσγειώθηκε. Δείχνει να έχασε τον έλεγχο και αντιδρά περίεργα και σπασμωδικά, σαν το παιδί που του πήραν το γλυκό από το στόμα, εκτρεπόμενη σε ύβρεις και συκοφαντίες. Προφανώς διότι πιστεύει ότι έτσι θα αποδυναμώσει την ορθότητα και την απήχηση της κριτικής  μας. Ότι θα φοβηθούμε και θα σταματήσουμε να παρουσιάζουμε τα γεγονότα, την αλήθεια με ντοκουμέντα.  Διότι από αυτά και τα παχύδερμα πονάνε και καλά κάνουν. Αν λοιπόν έτσι νομίζει, πλανάται πλάνην οικτράν ή επί το λαϊκότερο... είναι μακριά νυχτωμένη. Να δούμε όμως πως θα ξεμπλέξει που γράφει σχετικώς με τα σκουπίδια ή και άλλα, ότι «...αρμόδιοι υπεράνω υποψίας στην Ήπειρο ενεργούν υπέρ ιδιωτικών συμφερόντων»,  ασκώντας πολιτική (τρομοκρατίας), που φυσικά δεν είναι η δουλειά της!

ΟΠΩΣ αντιλαμβάνεστε τέλειωσε οριστικώς ο διάλογος με την κ. Γεωργία Τατάγια, που απαιτεί να της αναγνωρίσουμε εκτός από ικανότητες και περγαμηνές... αντιστασιακού, επειδή ως μαθήτρια μάλωσε με έναν καθηγητή - διορισμένο επί δικτατορίας στην Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης- κατά δική της δήλωση. Όπως δήλωσε ότι είναι ΚΚΕ, ζητώντας άλλοτε τη στήριξή του στα αποκαλυπτήρια που της γίνονταν, για να εισπράξει την αποστροφή του. Και που κλαίγεται για ένα mail που της στείλαμε με δήθεν σοκαριστικό περιεχόμενο, που όμως ποτέ δεν το δημοσιοποίησε  για να το κρίνετε. Απλώς θέλει να δημιουργεί εντυπώσεις κι αν συνεχίσει θα το κάνουμε εμείς. Εν τέλει, καλούμε τον Περιφερειάρχη να τη συμμαζέψει και να πει αν συμφωνεί ή όχι με όσα λέει η συνεργάτιδά του.