Η Εύα… και το μήλο!

on .

Ένας ψηφοφόρος αντιπολιτευτικού κόμματος στην Ελλάδα, το… παράκανε! Δεν παραδέχεται ούτε ενοχές, ούτε… αρπαχτές! Μιλάει… για σκευωρίες και πως οι Βρυξέλλες «κατέβασαν στο γήπεδο» αυτό το σενάριο! Το σενάριο της Εύας με… το δαγκωμένο μήλο!

Επειδή, λένε, το Βέλγιο αποκλείστηκε πρόωρα από το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ και ενώ πίστευαν πως ήταν ικανό ακόμη και για την κατάκτηση του κυπέλλου, «τράβηξαν» το χαρτί της Εύας, να «λασπολογήσουν» και να… αποπροσανατολίσουν!

Στα γήπεδα του Κατάρ, πληγώθηκαν οι Βέλγοι και… διέδωσαν πως στην Αραβική αυτή χώρα, η Εύα… δάγκωσε το μήλο! Ο κόσμος… ξέχασε τον αποκλεισμό και μιλούσε για… της Εύας το ψητό! Δεν αναφέρονται καθόλου… στα «ραπανάκια Βρυξελλών», παρά μόνο… στα «δωράκια των Καταριανών», για να πάρουν τους αγώνες!

Η αντιπολίτευση στην Ελλάδα, «δαγκώθηκε» και η κυβέρνηση απλά «σφυρίζει» αδιάφορα!

Η αλήθεια όμως βρίσκεται αλλού… Το λαϊκό άσμα «όλοι παίρνουνε» βγαίνει ξανά στο προσκήνιο! (ασφαλώς υπάρχουν πολλές εξαιρέσεις!) Το θέμα είναι, αυτοί που τα παίρνουν, τι τα κάνουν; Αφού στη φυλακή, όλα… είναι τζάμπα!

Όμως, αυτές οι άσχημες περιπτώσεις χρηματισμού, σε εκείνον που θέλει να διεκδικήσει δημόσιο αξίωμα του επιτρέπουν να γράψει με… καμάρι στο βιογραφικό του: Είμαι «καθαρός»! Δεν τα «έχω πάρει» ως τώρα! Στο μέλλον;

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.