Να τις…χαιρόμαστε!

on .

Πολύ «ωραίες» οι Ελληνικές Τράπεζες! Να τις χαιρόμαστε και να μας… γδέρνουν! Στα δύσκολα χρόνια, ο Έλληνας τις κράτησε όρθιες (ανακεφαλαιοποιήσεις), μεταφέροντας τις δικές τους «γκάφες» στις πλάτες του! (συνηθισμένα τα βουνά…)

Κι ύστερα αυτές έκαναν τη «δουλειά τους»! Επιτόκια καταθέσεων 0,02%! Επιτόκια δανεισμού, στο 5%! (αυτό λέγεται… ληστεία μετά φόνου!) Έτσι, οι ανακεφαλαιοποιημένες Τράπεζες, σε ένα μόνο χρόνο, είχαν κέρδη 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ!

Τα «κόκκινα» δάνεια, φρόντισαν να τα ξεφορτωθούν! Τα έδωσαν σε κάτι… FAN-ατικούς και ολόκληρη η Ελλάδα αναστενάζει! Οι διακανονισμοί, μεταξύ των δανειοληπτών και των Τραπεζών, πήγαν περίπατο! Τα «ξεφορτώθηκαν» και οι διαπραγματεύσεις του… πρώην ιδιοκτήτη, γίνονται με κάποιους FANατικούς του κέρδους!

Το δάνειο των 100 χιλιάδων ευρώ πλησιάζει τις 400! Πως να… Πατσή-σεις αυτή τη διαφορά; Αυτά τα κοράκια, τίναξαν την μπάνκα στον αέρα! Αυτή η συμπεριφορά των Τραπεζών, υπήρξε άδικη και απάνθρωπη!

Μια μόνο λύση υπάρχει, αλλά… δυστυχώς είναι ανέφικτη! Μακάρι να υπάρχει η δυνατότητα, όλοι οι καταθέτες να… αποσύρουν τα χρήματά τους και να τα «τοποθετήσουν» στη… Στρώμα-μπάνκ! (δύσκολο και… επικίνδυνο!) Τότε οι Τράπεζες, θα έπεφταν στα… πόδια των καταθετών, εκλιπαρώντας τους, για λίγα ευρώ! Το γνωρίζουν, πως οι καταθέτες τις κρατάνε όρθιες! Για πάντα;

 * Ο Γιάννης Μπούγιας είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής.