Αγέλη λύκων…

on .

Ακόμη και στα… κατσάβραχα της Άνω Ραχούλας, ανέβηκαν οι «εισπρακτικές εταιρίες», για να… «ενοχλήσουν» τον μπάρμπα Μήτσο, που είχε πάρει δάνειο για το χαμόσπιτό του, αλλά χρωστούσε κάποιες δόσεις!

Ο Μήτσος δεν είχε τηλέφωνο, για να τον… εκφοβίζουν τηλεφωνικά και αποφάσισαν να «πάρουν τα βουνά», για να τον απειλήσουν δια ζώσης! Αυτές οι «εταιρίες» κυνηγάνε μέχρι και το τελευταίο ευρώ και δεν είναι διατεθειμένες να χάσουν τίποτε! Εκείνο το Σαββατιάτικο πρωινό της άφιξής των στο χωριό, ο μπάρμπα Μήτσος ήταν στο μπαλκόνι με… την καραμπίνα στον ώμο, αλλά για άλλο λόγο… Είχε κατέβει λύκος στο χωριό και ο Μήτσος ήταν… ετοιμοπόλεμος, να τον χτυπήσει!

Οι υπεύθυνοι της «εισπρακτικής» ήταν η πρώτη φορά που… φοβήθηκαν οι ίδιοι και νόμισαν πως απειλούνται από τον Μήτσο! (είχαν κάνει λάθος, αλλά ας… απειληθούν και αυτοί μια φορά!) Ο Μήτσος όμως, χτυπάει τα άγρια ζώα και μόνο… 

Τους κάλεσε στο μπαλκόνι για καφέ, για να τους καλοπιάσει! Αργότερα τους έβγαλε το τσίπουρο με καλό μεζέ, μπας και βρεθεί η βέλτιστη λύση και δεν βρεθεί στο δρόμο, με χειμωνιάτικη έξωση!

Την ίδια ώρα στο σπίτι έφτασε και το συνεργείο της ΔΕΗ, να κόψει το ρεύμα του Μήτσου, που ήταν απλήρωτο για 3 μήνες! Τώρα είπε ο Μήτσος, «έδεσε το γλυκό»! Μπήκαν στο σπίτι του όλοι οι «εχθροί» και ο ίδιος άρχισε να κάνει… απονενοημένες σκέψεις!

Τελικά, πίνοντας όλοι τα τσίπουρα… χαλάρωσαν και φάνηκαν διαλλακτικοί! Η ΔΕΗ, έδειξε… το καλό της πρόσωπο και έδωσε προθεσμία στο Μήτσο να πληρώσει, όταν έρθει ο… επόμενος λογαριασμός! Και η «εισπρακτική» του… έκανε τη χάρη, να δώσει… τη δόση του, σε 2 μήνες!

Ο Μήτσος… άφησε την καραμπίνα στην άκρη, τους κατευόδωσε και έκανε μια ευχή… από μέσα του: Φεύγοντας, να πέσουν όλοι τους, πάνω σε μια… αγέλη λύκων! Μόνο έτσι, θα… ησυχάσουν οι κάτοικοι της Άνω Ραχούλας!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.