Ένα παραμύθι Ουκρανικό…

on .

Μια φορά κι ένα καιρό ήταν ένας αγρότης ο Α (Ρωσικής καταγωγής) που είχε μια παραγωγή και πουλούσε σε πολλούς ΕΕ πελάτες που είχε σε όλη την πόλη. Έστελνε τα προϊόντα του δια μέσου ενός δρόμου και όλα πήγαιναν ωραία και καλά και για τον αγρότη Α αλλά και για τους ΕΕ πελάτες του. Κανείς τους δεν είχε παράπονο. Ένας άλλος όμως αγρότης ο Β (Αμερικάνικης καταγωγής) που ζούσε σε απομακρυσμένη περιοχή από την πόλη, δεν τα πήγαινε τόσο καλά με τις παραγωγές και τις παραγγελίες του και  άρχισε να χρωστάει πολλά χρήματα και αυτό τον φόβιζε, γιατί τα χρέη του όλο και μεγαλώνανε. Κάποια στιγμή σκέφτηκε πως αν κατάφερνε και έπαιρνε τους ΕΕ πελάτες του Α που ήταν εύποροι, θα μπορούσε να σωθεί και να μειώσει τα χρέη του. Όσο κι αν έψαξε δεν εύρισκε άλλο τρόπο για να γλυτώσει από τα χρέη του παρά μόνον να μπορέσει να πάρει τους πελάτες του Α.

Βρήκε λοιπόν έναν ηθοποιό Η (Ουκρανικής καταγωγής) που κατοικούσε κοντά στο δρόμο όπου διακινούσε τα προϊόντα του ο Α και σκέφτηκε να του δώσει ανταλλάγματα με σκοπό ο Η να κλείσει το δρόμο αυτό. Ο Η πρόθυμος απάντησε ναι και πράγματι άρχισε να κάνει ενέργειες για να κλείσει το δρόμο.

Όταν το αντιλήφθηκε ο Α διαμήνυσε στον Η πως αυτό δεν θα το άφηνε να γίνει γιατί αυτός ο δρόμος είναι ο μόνος που διακινεί τα προϊόντα του και αν επέμενε να το κάνει θα είχε άσχημα ξεμπερδέματα. Ο Β όμως επέμενε και ήθελε να έχει αυτός το λόγο για το δρόμο διακίνησης. Ο Β επίσης είχε επιρροές στους ΕΕ πελάτες της πόλης αλλά αυτοί δεν τον προτιμούσαν μέχρι τότε, γιατί ήταν και μακριά από την πόλη και έτσι τα προϊόντα του, ήταν καλά μεν αλλά ερχόταν και πιο αργά και πιο ακριβά και δεν τους συνέφερε.

Το σχέδιο του Β όμως με τη βοήθεια του Η είχε αρχίσει να μπαίνει στην υλοποίησή του. 

Ο Α κατάλαβε πως δεν μπορούσε αυτό να το επιτρέψει και προειδοποίησε τον Η αν προχωρήσει προς το κλείσιμο του δρόμου δεν θα μείνει άπραγος αλλά θα τον πολεμήσει με όλα τα μέσα που διέθετε. Του πρότεινε να μείνει ανοικτός ο δρόμος και να συνεχίσουν όπως πριν χωρίς προβλήματα. Ο Η όμως δεν ήθελε να ακούσει τις απειλές ούτε την πρόταση να αφήσει ανοικτό το δρόμο, είχε πάρει την απόφασή του να γίνει φίλος και συνεταίρος με τον Β που του έταξε ανταλλάγματα.

Έτσι ο Α μη έχοντας άλλη λύση εκδήλωσε την απειλή του εναντίον του Η και με κάθε μέσο προσπάθησε να κρατήσει το δρόμο ανοικτό. Όμως η βία που εξάσκησε πάνω στον Η ήταν πολύ σκληρή, βάναυση και αποτρόπαια. Από τη σκληρή αυτή αντίδραση που επέδειξε ο Α στον Η, βρήκε την ευκαιρία που περίμενε ο Β για να πει στους ΕΕ πελάτες της πόλης πως αφού ο Α έγινε βάναυσος μη ξαναπάρετε προϊόντα από αυτόν έχω εγώ να σας προμηθεύσω.

Και έτσι φαίνεται πως έγινε. Πείστηκαν οι ευκολόπιστοι ΕΕ πελάτες και έκαναν εμπάργκο στον Α. Με αυτό τον τρόπο ο Α έχει πρόβλημα πια, ο Β έλυσε το πρόβλημά του με τα χρέη μια και απέκτησε τους εύπορους ΕΕ πελάτες του Α. Η πόλη βέβαια και οι ΕΕ πελάτες ζημιώθηκαν κι αυτοί μιά και τα προϊόντα του Β και ακριβότερα θα ερχότανε και δεν θα έφταναν οι ποσότητες για να καλύψουν τη ζήτηση. Είχε χαλάσει πια η ισορροπία που είχανε πριν.

Τελικά ο Η υπέστη σοβαρότατες ζημιές από τον Α, ο Α βγαίνει από την αγορά ζημιωμένος (ποιος να ψωνίσει πια από ένα άγριο βάναυσο αγρότη), η πόλη και οι ΕΕ πελάτες και οι απλοί πολίτες των ΕΕ πελατών πληρώνουν την ακρίβεια (σε καύσιμα, τρόφιμα, ενέργεια κλπ) και είναι ίσως αυτοί που πληρώνουν πιο σκληρά το εχθρικό παιχνίδι του Β προς τον Α. Όλοι τελικά ζημιωμένοι και μόνος κερδισμένος ο πονηρός και έξυπνος Β που είχε μια έξοχη ιδέα για να σώσει την επιχείρησή του, βρήκε ένα έξοχο ηθοποιό Η να παίξει το ρόλο του και ευκολόπιστους ΕΕ πελάτες για να ολοκληρωθεί το σχέδιο. 

Ο Β τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση. Ούτε κι αυτός περίμενε πως θα ήταν τόσο εύκολα τα πράγματα για να κερδίσει τις αγορές της πόλης. Και από τότε άρχισαν να ζουν όλοι άσχημα οι πολίτες ακόμη χειρότερα και ο Β καλύτερα (ο μόνος)!

Κάθε ομοιότητα με πραγματικά γεγονότα είναι αληθής.