Αρνητική εικόνα η περιφορά δίσκου

on .

• Δεν ήχησε θετικά στον κόσμο που εκκλησιάστηκε προχθές σε ναούς της Μητρόπολης Ιωαννίνων η εγκύκλιος του Μητροπολίτη Μάξιμου για περιφορά δίσκου για να καλυφθούν οικονομικές οφειλές που άφησε στην πολύτεκνη οικογένεια ο πατέρας και προστάτης της που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

Ήταν πάρα πολλές- και από διαφορετικές περιοχές- οι διαμαρτυρίες που έγιναν χθες στον «Π.Λ.», που δεν αφορούσαν την άτυχη οικογένεια, αλλά την κίνηση του Μητροπολίτη.

Πρώτη επισήμανση, το γεγονός ότι για πρώτη φορά αποφασίζεται περιφορά δίσκου για ενίσχυση συγκεκριμένης οικογένειας, που δημιουργεί πλέον προηγούμενο.

Δεύτερη επισήμανση, η τάση της Μητροπόλεως επί ημερών Μάξιμου, για δωρεές, χορηγίες, λαχειοφόρους κλπ που γενικά ενοχλούν τους πιστούς, έστω και αν τα κίνητρα είναι ευγενικά, όπως συμβαίνει π.χ. με το Γηροκομείο..

Τρίτη και σημαντικότερη, η θέση που εξέφρασαν σχεδόν όσοι εκδήλωσαν τη δυσαρέσκειά τους, ότι θα μπορούσε η Μητρόπολη να καλύψει χωρίς τυμπανοκρουσίες ένα μέρος των οφειλών, μέσα από τις φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες των ενοριών και εν ανάγκη εξοικονομώντας χρήματα από τις αχρείαστες «φιέστες» που ετοιμάζει για Πατριάρχη και Αρχιεπίσκοπο.

Αυτό όμως κι αν είναι δύσκολο…