Γιορτή της αγάπης υπό δύσκολες συνθήκες!..

on .

• Όλοι γνωρίζουμε ότι οι συνθήκες, κάτω από τις οποίες ζει σήμερα η ανθρωπότητα, φυσικά και η πατρίδα μας, δεν είναι οι καλύτερες. Υπάρχει αβεβαιότητα για το αύριο, κυριαρχεί η δυσπιστία και ο φαρισαϊσμός μεταξύ των ατόμων, αλλά και των κρατών, το δίκαιο είναι του ισχυρότερου, η αλήθεια έχει γίνει είδος σπάνιο.
Η πανδημία του κορωνοϊού ταλαιπωρεί τον κόσμο 2,5 χρόνια τώρα, έχει προκαλέσει χιλιάδες νεκρούς και πολύ πόνο κι είναι άγνωστο το πότε επιτέλους θα τελειώσει. Τα σχετικά με την πανδημία γεγονότα της Σαγκάης και η άγνωστη αιτία τους, δημιούργησαν στη Διεθνή κοινότητα μεγάλη ανησυχία.
Ο άδικος πόλεμος στην Ουκρανία, με τις χιλιάδες των νεκρών και τα εκατομμύρια των προσφύγων, καθώς και η πιθανότητα ενός παγκόσμιου πολέμου (ακόμη και πυρηνικού), τρομάζει την ανθρωπότητα. Η υπερακρίβεια της ηλεκτρικής ενέργειας, των καυσίμων και γενικά των καταναλωτικών αγαθών, έχει προκαλέσει μεγάλο πονοκέφαλο στις κυβερνήσεις και στα νοικοκυριά.
Υπό αυτές τις δύσκολες πραγματικά συγκυρίες, όλος ο Χριστιανικός κόσμος και η Πατρίδα μας, ετοιμάζονται να γιορτάσουν την Μεγάλη Γιορτή, τη γιορτή της αγάπης, της χαράς και της ελπίδας, το Άγιο Πάσχα.
Βρισκόμαστε ήδη στη Μ. Παρασκευή και ο Χριστός βαδίζει φορτωμένος με το Σταυρό του μαρτυρίου Του, προς το Γολγοθά, προς το τόπο της θυσίας, για την ημών σωτηρίαν. «Ούτω γαρ ηγάπησεν ο Θεός τον κόσμον, ώστε τον Υιόν Αυτού τον Μονογενή έδοκεν, ίνα πας ο πιστεύων εις Αυτόν μη απόληται, αλλ’ έχη ζωήν αιώνιον».
Ο κόσμος των πόλεων τις εγκαταλείπει, για να μεταβεί στα χωριά, όπου πιστεύει ότι θα γιορτάσει, με τους οικείους του, το φετινό Πάσχα διαφορετικά από τα δύο προηγούμενα, καθώς και τα επιστημονικά στοιχεία της πανδημίας, φαίνεται ότι εξελίσσονται ευνοϊκά. Στις ψυχές των ανθρώπων επανέρχεται η ειρήνη και η ελπίδα.
Το βράδυ της Ανάστασης του Χρηστού, θα ακουστεί και φέτος από τον Πανάγιο Τάφο, η φωνή του Πατριάρχου, «Δεύτε λάβετε φως, εκ του Ανασπέρου φωτός…» ∙το Ανέσπερον φως, ελπίζουμε ότι θα φωτίσει το νου και τη καρδιά των ισχυρών ηγετών της Γης, ώστε να οδηγήσουν τους λαούς τους σε έργα ειρηνικά και θεάρεστα.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΧΑΙΡΑΚΗΣ