Η κατάσταση στην αγορά βαίνει επί τα χείρω!..

on .

Το μείγμα πολιτικής προστασίας της υγείας -υπέρτατο αγαθό- και της οικονομίας που είναι δύσκολη εξίσωση, δυστυχώς έχει αποτύχει! Η κατάσταση στην αγορά με την πολιτική του κλείσε - άνοιξε πρέπει να αλλάξει.
Τι έχει γίνει; Έχουν εφαρμοστεί προγράμματα ενίσχυσης των επιχειρήσεων με επιστρεπτέες προκαταβολές, δάνεια με εγγύηση του δημοσίου και ενίσχυση των εργαζομένων που είναι σε αναστολή εργασίας, προγράμματα - γέφυρα τα οποία καλά είναι, αλλά είναι βραχυπρόθεσμα, για μικρό χρονικό διάστημα και όχι για ένα χρόνο και παραπάνω.
Τώρα δεν αποδίδουν! Πρέπει λοιπόν να αλλάξει άμεσα το μείγμα και τα προγράμματα για να σώσουν ό,τι μπορούν. Θα προτείναμε στην κυβέρνηση:
- Άνοιγμα της αγοράς με όλα τα μέτρα προστασίας - μάσκες, ανάλογα με τα τ.μ., δηλαδή να επιτρέπεται ένα άτομο/25 τ.μ. κλπ.
- Άνοιγμα της εστίασης μόνο σε εξωτερικούς χώρους και με αυστηρά μέτρα προστασίας.
- Κατάργηση του click away και του click in shop για ψώνια στα καταστήματα.
- Ελεύθερη είσοδος των πελατών στα μαγαζιά
- Πληρωμή των ειδών με κάρτα ή με μετρητά.
Γιατί, για να καταλάβουμε τι σημαίνει click away και click in shop, πρέπει να ξέρουμε ότι για να μπει πελάτης σε μαγαζί πρέπει να στείλει: Μήνυμα στο 13032, μήνυμα στο μαγαζί, να στείλει μήνυμα - απάντηση το μαγαζί με το όνομα του πελάτη και ώρα για ραντεβού, να πληρώσει στην τράπεζα ή με κάρτα αν έχει, να εκδοθεί απόδειξη λιανικής και μετά να παραλάβει το εμπόρευμα!
Όπως αντιλαμβανόμαστε, η διαδικασία αυτή δεν είναι λειτουργική και δεν έχει αποτελέσματα για τις μικρές επιχειρήσεις, αλλά για τα κρατικά έσοδα. Αλλάξτε λοιπόν, κύριοι της κυβέρνησης, το ταχύτερο το μείγμα για να βελτιωθεί κάπως η κατάσταση της αγοράς.
* * * 
Όσον αφορά στο πρόγραμμα της Περιφέρειας Ηπείρου, πολύ σωστά στο χθεσινό κύριο θέμα του αναφέρει ο «Πρωινός Λόγος» ότι πρέπει να αυξηθεί το ποσό της επιχορήγησης για να το εισπράξουν ανάλογα και οι 8.500 επιχειρήσεις που έκαναν αίτηση, γιατί όλες οι μικρές επιχειρήσεις πνέουν τα λοίσθια!
ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΛΕΜΠΑΣ