Τι πήραμε, τι δώσαμε…

on .

● Αυτές οι τηλεοπτικές αναλύσεις και… εμβαθύνσεις, σε θέματα εξωτερικής πολιτικής πολλές φορές δημιουργούν σύγχυση και σίγουρα… κουράζουν!
Και ο λαός δεν είναι βέβαιο, πως μαθαίνει όλη την αλήθεια… Απεναντίας, οι αυθεντικές συζητήσεις στο καφενείο, είναι εκείνες που… διαφωτίζουν και οι απόψεις που διατυπώνονται ευθαρσώς, είναι εκείνες που βγάζουν όλη την αλήθεια!
Ο λαός μας, είπε, πως από μικρό κι από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια! Βέβαια, στο καφενείο του χωριού, δεν υπάρχουν μικροί, αλλά… οι «τρελοί» περισσεύουν!
Ο μπαρμπα Μήτσος, …αυθεντία σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, τα αναλύει… από τη δεξιά τους πλευρά!
Ο Θύμιος και ο μπάρμπα Νίκος… από την αριστερή οπτική γωνία! Προχτές είχαν το θέμα της επίσκεψης του κ. Πομπέο, στην Ελλάδα. Και όλοι τους τοποθετήθηκαν ξεκάθαρα, ο καθένας με τον τρόπο του…
Είπαν: Τι πήραμε, τι δώσαμε στον Αμερικανό προσκεκλημένο!
Στην ανάλυση του μπαρμπα Μήτσου, … γελούσαν και τα μουστάκια του!
Τα είδε όλα ευχάριστα… Ο Πομπέο, είπε, ήπιε και έφαγε μόνο στη χώρα μας, …σνομπάροντας τους Τούρκικους μεζέδες! Στη δε Σούδα, εγκαταστάθηκε μόνιμα, το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο της Αμερικής! Και οι Έλληνες αισθάνονται πιο ασφαλείς!
Ο Θύμιος και ο Νίκος, δεν χάρηκαν ιδιαίτερα, γι’ αυτό διαφοροποιήθηκαν…
Δώσαμε πολλά και δεν πήραμε τίποτε, είπαν.
Ο κ. Πομπέο, …ζητούσε την ψήφο των Ελληνοαμερικανών, στις εκλογές που έρχονται!
Γι’ αυτό, μας «αγκάλιασε» ιδιαιτέρως…
Η επίσκεψη, ίσως… αγριέψει Τουρκία και Ρωσία!
Ο Θύμιος μάλιστα, έδωσε στο καφενείο και μια… παραπολιτική είδηση, που όμως ελέγχεται για… την εγκυρότητά της!
«Είπε: ο κ. Πομπέο, φεύγοντας, πήρε μαζί του, για… το δρόμο, ένα… τάπερ ντολμαδάκια, απ’ τα Χανιά! Νοστιμότατα! Σαν εκείνα που έφτιαχνε η αείμνηστη Μαρίκα»!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.