Κάτι ετοιμάζει η κυβέρνηση...

on .

 ΔΕΝ υπάρχουν καλά νέα. Ο κορωνοϊός είναι πανταχού παρών, τα περιοριστικά μέτρα έχουν ατονήσει, ο κ. Χαρδαλιάς επιπλήττει, οι λοιμωξιολόγοι ανησυχούν και πολλοί εκ των συνελλήνων έχουν περιέλθει σε κατάσταση απόλυτης σύγχυσης.

Από τη μία ο φόβος του κορωνοϊού και από την άλλη η άθλια οικονομική κατάσταση που έχουν περιέλθει, αναλογιζόμενοι τι θα γίνει από το Φθινόπωρο, αφού από παντού δέχονται μηνύματα καταστροφολογίας.
ΤΙ θα γίνει... Θα πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο και επ’ αυτού η κυβέρνηση δεν κάνει κάτι που θα ηρεμήσει τους

πολίτες, δημιουργώντας την αίσθηση ότι τους θέλει «να κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα», που λέει ο λόγος! Το ίδιο συμβαίνει και με τα εθνικά θέματα, την εξωτερική πολιτική, στα οποία η Τουρκία μας έχει βάλει τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι και οι της κυβέρνησης παριστάνουν ότι δεν τους στενεύει, με μία χαζοχαρούμενη κιόλας διάθεση!
ΕΧΟΥΜΕ την εντύπωση ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται περίεργα σενάρια σε ό,τι αφορά τη δική της επιβίωση και όχι του συνόλου των Ελλήνων! Ενδεικτική είναι και η δημοσκόπηση μεγάλης γνωστής εταιρίας, που βρίσκεται σε εξέλιξη. Μεταξύ των ερωτημάτων ήταν και αν θέλουμε πρόωρες εκλογές ή ανασχηματισμό, ποιά η γνώμη των πολιτών για το ρηθέν «... κι αν δεν υπήρχαν τα μνημόνια, έπρεπε να τα εφεύρουμε», αν ανησυχούμε για ένα δεύτερο lockdown, αν μας απασχολεί κάποιο θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, αλλά και αν δέχονται οι Έλληνες να εργάζονται πλέον περισσότερο, με λιγότερα χρήματα και άλλα τέτοια!
ΘΑ μας πείτε πως για διερεύνηση των προθέσεων των πολιτών πρόκειται, αλλά για να τίθενται προς διερεύνηση τέτοια θέματα, θα πει πως κάτι μαγειρεύουν και σίγουρα καθόλου καλό για την προοπτική, που διαφαίνεται ζοφερή. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι επιχειρούν οι της κυβέρνησης να καθησυχάσουν τους πολίτες, με βλακώδη συχνά τρόπο, ως να έχουν να κάνουν με ηλίθιους και όχι ευλόγως ανησυχούντες, που χωρίς να φταίνε βρίσκονται αντιμέτωποι με γεγονότα που δεν μπορούν να προβλέψουν, πολύ δε περισσότερο να αντιμετωπίσουν.
ΟΙ πιο φίλα προσκείμενοι στην κυβέρνηση θα πείτε ότι γι’ αυτό ανιχνεύουν τις τάσεις της Κοινής Γνώμης, για να δουν τι σκέπτεται και να βρουν τρόπους να δώσουν λύσεις. Επιτρέψτε μας να διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας. Πιστεύουμε ότι η Εξουσία μελετά πρώτα με ποιό τρόπο θα διαχειριστεί τους πολίτες και μετά το πως θα προλάβει ή θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα. Αυτή η τακτική δυστυχώς έχει επιβεβαιωθεί διαχρονικά και φυσικά δεν απέφερε και τα καλύτερα αποτελέσματα. Αντιθέτως, κατάτεινε στη φαλκίδευση των δικαιωμάτων των πολιτών, ενίοτε δε με τον πλέον αισχρό τρόπο.
ΣΕ όλα αυτά υπάρχει και τούτο: τα κόμματα της αντιπολίτευσης αδυνατούν να παρέμβουν αποτελεσματικώς, έτσι ώστε και τις αυθαιρεσίες της κυβέρνησης να αποτρέψουν και τα δικαιώματα των πολιτών να προστατεύσουν στοιχειωδώς τουλάχιστον! Ασφαλώς και μας ενοχλεί η αδυναμία τους, διότι στη δημοκρατία η αντιπολίτευση είναι εκ των πυλώνων της και αν δεν ανταποκρίνεται στο Συνταγματικό ρόλο της, τότε έχουμε δημοκρατικό έλλειμμα, που στην προκειμένη περίπτωση είναι εμφανές!
ΘΑ ρωτήσετε με το δίκιο σας, τι μπορούμε να κάνουμε; Να αντιδρούμε, αυτό μπορούμε να κάνουμε. Να μην είμαστε πειθήνια, τρομοκρατημένα πιόνια, οποιουδήποτε συστήματος, οποιωνδήποτε «εξουσιαστών», τοπικών και μη. Να έχουμε πάντοτε κατά νου, αυτό που έγραφε ο Γιάννης Ρίτσος: «Μη τους φοβάστε, στο φόβο σας ποντάρουν»! Απολύτως εύστοχο και επίκαιρο, ίσως όσο ποτέ άλλοτε! Το ζήσαμε μόλις πρόσφατα με τα μέτρα, τις απαγορεύσεις για τον κορωνοϊό. Όχι πως δεν υπήρξε κίνδυνος, αλλά είδατε όλοι με πόση ευκολία μας μάντρωσαν, σκορπίζοντας από τα ΜΜΕ τον τρόμο.
ΤΩΡΑ, η κυβέρνηση κάτι ετοιμάζει. Τι είναι αυτό, θα φανεί στους αμέσως επόμενους μήνες, αν δεν την προλάβουν γεγονότα και εξελίξεις, που δεν μπορεί να ελέγξει. Κι αυτό -το ανεξέλεγκτο- ίσως να είναι και το χειρότερο, παρ’ ότι λένε πως κάποιες φορές από το εκ των εξελίξεων ανατρεπτικό, κερδισμένος βγαίνει ένας λαός που έχει προετοιμαστεί για κάθε ενδεχόμενο. Που όμως στην περίπτωσή μας ούτε αυτό έχει συμβεί από πλευράς ηγεσίας, αλλά ούτε και ο ίδιος το θέλει, επιδιώκοντας να ονειροβατεί πανικόβλητος.