Η απλή αναλογική, ένα «έγκλημα» στα Γιάννενα!

on .

• Για άλλη μια φορά, διαπιστώσαμε, παρακολουθώντας την πρόσφατη συνέντευξη του Δημάρχου μας, κ. Ελισάφ, σε τηλεοπτικό σταθμό της πόλης μας, πόσο δικαιολογημένη ήταν και η δική μας θέση, σε δημοσίευμα με το οποίο καταγγείλαμε την απλή αναλογική σαν εκλογική μέθοδο ακυβερνησίας αφ’ ενός και σα μέθοδο αφ’ ετέρου που εκτρέφει και ευνοεί ανίερες συμμαχίες για να προκύπτουν απαράγωγες διοικήσεις καταδικάζοντας έτσι το λαό ενός Δήμου ή μιας Περιφέρειας.
Το ευτύχημα είναι ότι η Περιφέρειά μας είναι αυτοδύναμη και μπορεί να προχωράει στο έργο της χωρίς να επηρεάζεται αρνητικά από ασθενικές και συνήθως ανούσιες παρατηρήσεις και προτάσεις ορισμένων συμβούλων κάποιων παρατάξεων, δηλαδή, λόγος να γίνεται για να μας δείχνει και καμιά τηλεόραση …ομιλούντες! Αυτό, για παράδειγμα, έγινε πρόσφατα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όπου ο κ. Ριζόπουλος ομιλούσε σε ένα ακροατήριο που ήταν εμφανές ότι «περί άλλων τύρβαζε»…
Δυστυχώς συμβαίνουν κι αυτά, χωρίς βέβαια να λείπουν και οι σωστές φωνές και οι εύστοχες παρατηρήσεις, προτάσεις και επισημάνσεις, σοβαρών συμβούλων, Συμπολίτευσης κι Αντιπολίτευσης.
Το ατύχημα για την πόλη μας είναι, όπως ξαναγράψαμε, ότι στο Δήμο μας, όπου έχουμε ένα θαυμάσιο Δήμαρχο, τον κ. Ελισάφ, δεν υπάρχει αυτοδύναμη Δημοτική Αρχή. Και θα είμαστε το τυχερότερο διαμέρισμα της Ελλάδας εάν είχαμε κι εδώ πλειοψηφία, όπου οι δύο κορυφές θα συνεργάζονταν όπως συνεργάζονται και σήμερα, άριστα, Καχριμάνης και Ελισάφ!
Δυστυχώς, στον Δήμο μας ίσχυσε το …παιγνίδι του ΣΥΡΙΖΑ, που το παίζουν σε βάρος του Δήμου και των δημοτών και οι παρατάξεις της Αντιπολίτευσης και οι αρχηγοί τους φυσικά, που δεν ανήκουν και δεν πιστεύουν στην παράταξη και τους ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ, όπως για παράδειγμα η κ. Καλογιάννη.
Τώρα πώς γίνεται να συμμαχεί με τον κ. Μπέγκα, του οποίου είναι οικείος ο χώρος, εμείς και όλος ο κόσμος ΔΕΝ το καταλαβαίνουμε, ενώ εκείνη, έστω κι αν σε μας, δια της επιστολής της το αρνείται, ξέρει πολύ καλά ότι το κάνει όπως και γιατί το κάνει. Μόνο που της επαναλαμβάνουμε, κάνει λάθος και απορούμε πώς το δέχονται και δεν αντιδρούν οι σύμβουλοί της.
Εκτός αν αντιδράσουν συλλογικά, μία και καλή και την αφήσουν μονάχη της, βορά του Μπέγκα, κι εκείνοι, σα Γιαννιώτες πλέον, σταθούν στο πλευρό του Δήμου μας συναισθανόμενοι την ντροπή της σκόπιμης... απραξίας, από την πλευρά της παράταξής τους.
Δεν είναι ούτε λίγη η ντροπή, ούτε μικρό το «κατηγορώ» που θα απευθύνουν οι Γιαννιώτες σε όσους και αν τολμήσουν να ξαναζητήσουν την ψήφο τους μετά από την ως τώρα, τουλάχιστον, συμπεριφορά τους στον Δήμο.
Είναι ευτύχημα, ότι η Δημοτική μας Αρχή, έλυσε δι’ άλλης οδού και όχι δια της ψήφου των δημοτικών συμβούλων το θέμα των σκουπιδιών, για να μην υποφέρουμε και να μη ντρεπόμαστε οι Γιαννιώτες για τη βρωμιά μας, κύριοι σύμβουλοι του Μπέγκα και της Καλογιάννη. Τώρα έχομε μπροστά μας, την αναβάθμιση του φωτισμού της πόλης μας και των άλλων περιοχών του Δήμου μας, δεδομένου ότι δεν έχουμε φώτα, αλλά …κολοφωτιές (!) στα Γιάννενα.
Περιμένει η πόλη μας να δει τι θα κάνετε εκεί στην Αντιπολίτευση! Θα σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και θα ψηφίσετε, για να σας συγχαρούμε και να σας αγκαλιάσουμε σα συμπολίτες μας, που δίκαια σας στείλαμε εκπροσώπους μας ή θα μας ντροπιάσετε και θα μας λυπήσετε και θα μας θυμώσετε και θα μας γεμίσετε απογοήτευση και απαισιοδοξία για τούτον τον ηρωϊκό κι αγαπημένο τόπο; Από ΣΑΣ εξαρτάται, δημοτικοί μας άρχοντες, το ΑΝ θα δούμε φως ή θα μείνουμε η πιο σκοτεινή πόλη, σα να …ντρεπόμαστε για τα Γιάννενά μας!