Η κυβέρνηση της πόλης σε αδράνεια!..

on .

Μικροπαραταξιακά συμφέροντα, «φιλοδοξίες» και για τα συμφέροντα της πόλης και των πολιτών ποιος νοιάζεται;
Την προηγούμενη εβδομάδα παίχτηκε στο «ίδιο έργο θεατές», για το θέμα του Ηλεκτροφωτισμού, όπως και με το μέγα πρόβλημα των σκουπιδιών! 
Είναι κανείς ευχαριστημένος με την καθαριότητα και τα σκουπίδια τα τελευταία δέκα χρόνια στην πόλη μας; Πιστεύω κανένας! 
Με την μη-λύση που επέβαλαν η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) και οι παρατάξεις η ιστορία συνεχίζεται 
επί τα χείρω!
Ο Γιαννιώτικος λαός εψήφισε με απλή αναλογική, το δικαιότερο εκλογικό σύστημα και απαιτεί λύσεις χωρίς σπατάλη πολύτιμου χρόνου! Πώς γίνεται να μη μπορούν να συμφωνήσουν και να δώσουν λύσεις στα πολλά προβλήματα της πόλης μας;
Οι ίδιες οι παρατάξεις βάλουν κατά της απλής αναλογικής με τις θέσεις, προτάσεις και την μη-λύση των προβλημάτων! Η απλή αναλογική μπορεί να σταθεί και να εδραιωθεί μόνο με την λήψη, πρώτα, των αποφάσεων-ύστερα από τις προτάσεις όλων των παρατάξεων και ψηφοφορία σε Γενικές Συνελεύσεις (Γ.Σ.) των δημοτών και μετά κατάθεση στο Δ.Σ. για επικύρωση και νομιμοποίηση! Άμεση δημοκρατία το λέμε αυτό! Έκφραση και απόφαση του λαού για την λύση των προβλημάτων που τον αφορούν και επιβαρύνουν! Ο λαός πληρώνει, ο λαός να αποφασίζει και όχι εν λευκώ εξουσιοδότηση και να κάνουν ότι θέλουν οι παρατάξεις, ερήμην του λαού, τον οποίο θυμούνται κάθε τέσσερα χρόνια στις εκλογές. Όταν ψηφιζόταν η απλή αναλογική είχα επισημάνει σε σχετικό άρθρο μου στον «Πρωινό Λόγο», ότι η απλή αναλογική χωρίς όρους και προδιαγραφές συνεργασίας για μετά τις εκλογές, δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά. Ιδού το αποτέλεσμα!
Σκουπίδια και Ηλεκτροφωτισμός, άλυτα προβλήματα!
Δεν μπορούν να συμφωνήσουν οι παρατάξεις στα αυτονόητα!
Δεν βλέπουν το καλό, ενώ το βλέπουν οι πολίτες;
Ας απευθυνθούν στους πολίτες, στο λαό και αυτοί θα αποφασίσουν για το καλό τους!
Κύριε Δήμαρχε, είναι καιρός να αναλάβετε την ευθύνη και να καταφύγετε στο λαό μέσω Γ.Σ. και ψηφισμάτων, μιας και αυτός είναι όπως λέμε στη δημοκρατία ο κυρίαρχος!
Η πόλη δεν μπορεί να μένει σε αδράνεια και να μην παράγει έργο, επειδή δεν μπορούν για διάφορους λόγους, που δεν μας αφορούν, να συμφωνήσουν όλοι!
Με θάρρος και τόλμη προχωρήστε για το καλό της πόλης και των πολιτών!