Η επανεκκίνηση...

on .

● Στη δύσκολη περίοδο του εγκλεισμού, είχαμε στα σπίτια, δυστυχώς, ύβρεις και... δαγκώματα, αλλά και πυροβολισμούς και μαχαιρώματα! Η ενδοοικογενεική βία, φούντωσε! Στην Αμερική, έφτασε στο ζενίθ, ξεπερνώντας κάθε όριο!
Στην Ελλάδα, ευτυχώς, τα πράγματα ήταν ηπιότερα!
Την ίδια ώρα, που στη χώρα μας μπήκαν καινούριες λέξεις στη ζωή μας, άλλαξε ριζικά η καθημερινότητά μας, τόσο στην υγεία, όσο και στην οικονομία!
Τη στιγμή, που στα τηλεοπτικά παράθυρα, λόγω κορωνοϊού, πρόβαλε η λέξη ιχνηλασία, αυτομάτως ξεσπούσε και η... λεηλασία, στο πορτοφόλι του Έλληνα! Το θηρίο της κερδοσκοπίας ξύπνησε!
Μόλις μπήκε στη ζωή μας, το... υγειονομικό πρωτόκολλο, αμέσως εκτινάχτηκε στα ύψη και η τιμή στο... μπρόκολο!
Έκτοτε, ζούμε τις μεγάλες στιγμές, του πρωτοκόλλου και του μπροκόλου!
Φρένο σ’ αυτή την κατάσταση, δεν πρόκειται να μπει. Οι «μαύρες μέρες», ειναι προ των πυλών!
Ανεξέλεγκτη ακρίβεια, ανεργία, απολύσεις, προβλήματα χωρίς λύσεις...
Κάποιοι αισιόδοξοι, μιλάνε για την επανεκκίνηση της οικονομίας! Τώρα, πως θα γίνει αυτό, χωρίς ευρώ στο εσωτερικό, είναι μία δύσκολη εξίσωση, που ζητάει λύση... Προϋπήρξε και ο «Τραυματισμός» της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας, την προηγούμενη δεκαετία και που να βρεθούν οι αντοχές, για μέλλον με προοπτκές!
Δυστυχώς, με τέτοιες άγριες συνθήκες, θα πορευτεί ο Έλληνας. Πολλές οι αναποδιές! Πορεία λοιπόν, με υγεία λαβωμένη με οικονομία τραυματισμένη, με ανεργία αυξημένη και τη φτωχοποίησή μας, μάλλον... δεδομένη!
Πολύ θα ήθελα... να διαψευσθώ!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγώγης.