Αγροτική δουλειά αντί επιδομάτων!

on .

Εκατομμύρια και δισεκατομμύρια στοιχίζουν στο Κράτος οι επιδοτήσεις στους άνεργους της Χώρας και στους μακροχρόνια άνεργους. Ασφαλώς όσοι για διάφορους λόγους έμειναν εκτός εργασίας, πρέπει να επιβιώσουν και είναι υποχρέωση του Κράτους να μεριμνήσει.

Αλλά, θα στοίχιζε, πιστεύουμε, πολύ λιγότερα στο Κράτος και θα είχε πολύ λιγότερους ανέργους να δίνει επιδόματα, εάν ο ΟΑΕΔ, αντί να επιδοτεί μόνο, ήταν επιφορτισμένος και με την εύρεση εργασίας των ανέργων και μάλιστα των Ελλήνων. Γιατί οι μετανάστες μας, βρίσκουν πολύ εύκολα δουλειές και παράδειγμα μεγάλο οι Αλβανοί μας, οι οποίοι σήμερα έκαναν δικές τους δουλειές και ψάχνουν κι αυτοί για εργάτες.
Όμως πέρα από το ότι εξέλειπαν οι μετανάστες εργάτες και εφόσον ακόμα δεν μας περισσεύουν οι βιομηχανικοί, υπάρχει ένας τομέας που… στενάζει από έλλειψη εργατικών χεριών. Είναι η Ελληνική γη, που κινδυνεύει να μείνει σχολάζουσα και έρημη αφού οι λίγοι αγρότες μας, που επιμένουν να τη δουλεύουν, παράγουν μεν, ΔΕΝ επαρκούν όμως για να ΜΑΖΕΨΟΥΝ τον πλούσιο καρπό τους.
Οι ελιές, στην Κρήτη, στην Πελοπόννησο και στα Νησιά μένουν αμάζευτες. Το ίδιο τα φρούτα, κεράσια, μήλα, αχλάδια στη Μακεδονία, αφήστε τα καρύδια και όλους τους ξηρούς καρπούς, σε όλη την Ελλάδα και τα εσπεριδοειδή σε Ήπειρο και σ’ όλη τη Χώρα ή τα σιτηρά του Θεσσαλικού κάμπου. Θησαυρός προϊόντων και τεράστιο το συνάλλαγμα των εξαγωγών μας, σαπίζει αμάζευτο στην Ελληνική γη.
Διερωτώμαι απλά, σα νοήμων Έλληνας και ερωτώ και την ΚΑΘΕ Ελληνική Κυβέρνηση και τους συμπατριώτες μου, άνεργους και μη: Θα υπήρχε άνεργος Έλληνας εάν ο ΟΑΕΔ ή όποιοσδήποτε άλλος Κρατικός Φορέας, αναλάμβανε να στείλει τους ανέργους μας με ασφάλιση και κανονικούς μισθούς και με πριμ και με έξοδα μεταφοράς, αν θέλετε, στην Ελληνική επαρχία, για τη συγκομιδή τουλάχιστον;
Θα συνέφερε χίλιες φορές το Κράτος μια τέτοια αντιμετώπιση της ανεργίας, από την οποία θα προέκυπταν και άλλα καλά, παρά οι επιδοτήσεις.
Προσωπικά πιστεύω, ότι μετά από κάποια τέτοια ευκαιριακή μετάβαση στην επαρχία, πολλών ανέργων των αστικών κέντρων, θα προέκυπταν και άλλα αγαθά για τη Χώρα με πρώτο την επιστροφή. Πολλοί θα έμεναν στην επαρχία και δεν θα γύριζαν στα αστικά κέντρα της ανωνυμίας, της ακρίβειας και της απονιάς.
Η στείρα γη μας που σήμερα σχολάζει ακαλλιέργητη, θα αποκτούσε και πάλι νέους νοικοκυραίους, θα υπήρχε φοβερή ανάπτυξη και η ζωή θα απλώνονταν και πάλι σε όλη την ύπαιθρο που σήμερα την κρατούν ακόμα ζωντανή οι εβδομηντάρηδες και οι ογδοντάρηδες. Έχει δηλαδή ημερομηνία λήξεως, ενώ το Ελληνικό Κράτος χρηματοδοτεί και πριμοδοτεί τα φτωχά επιδόματα της ανεργίας και της ...καφενοζωϊας!
Ποια κυβέρνηση θα ΤΟΛΜΗΣΕΙ να …χειρουργήσει αυτόν τον «μεγάλο ασθενή» που λέγεται ΟΑΕΔ και ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ με στόχο την προσφερόμενη αγροτική δουλειά, για να λείψουν ή και να λιγοστέψουν οι επιδοτούμενοι, καθήμενοι νέο- Έλληνες;
ΑΡΕΤΗ ΜΑΛΑΜΗ