Ο φιλοξενούμενος…

on .

Οι συνέπειες του «αόρατου εχθρού» έγιναν πλέον ορατές, τόσο στην υγεία, όσο και στην οικονομία! Για το θέμα αυτό είναι άλλοι (και μάλιστα πολλοί) ειδήμονες, να κάνουν σχολιασμούς και να βγούνε συμπεράσματα!
Εμείς θα πιάσουμε την… εύθυμη πλευρά του ζητήματος, γιατί υπάρχει και αυτή μέσα στην ομίχλη του κορωνοϊού!
Η Ελλάδα, ευτυχώς, είχε λίγες απώλειες και μπράβο της, γιατί ο δημοφιλέστερος Έλληνας, Σωτήρης Τσιόδρας, «έκανε καλή δουλειά», έδωσε ορθές κατευθύνσεις και η Κυβέρνηση τις εφάρμοσε κατά γράμμα!
Οι «περιορισμοί» του Χαρδαλιά έφεραν αποτέλεσμα! Δημιούργησαν όμως και αρκετά ευτράπελα… Ο εγκλεισμός το Πάσχα έκανε τον… πολυμήχανο Έλληνα να βρει τρόπους διαφυγής…
Δεν θα μπορούσε ποτέ ο Μήτσος και η γυναίκα του στο χωριό, να φάνε μόνοι τους! Έπρεπε να έρθει και… ο μπατζανάκης απ’ την Αθήνα, να το γιορτάσουν μαζί!
Και έτσι ο μπατζανάκης, παρ’ ότι είναι… Χριστιανός Ορθόδοξος, ξεκίνησε για το χωριό 15 μέρες πριν το Πάσχα… των Καθολικών! Ο Χαρδαλιάς δεν είχε εφαρμόσει ακόμη το… σχέδιο αποκλεισμού!
Και βρέθηκε ο μπατζανάκης και η γυναίκα του φιλοξενούμενοι του Μήτσου για ένα μήνα! Η τσέπη του Μήτσου αναστέναξε! (Γνωστός… φραγκοφονιάς ο μπατζανάκης του!). Τους «φορτώθηκε» για μεγάλο διάστημα! Και καθώς καθυστερούσε και το… επίδομα των 800 ευρώ, πώς να επιβιώσουν; Μήπως τρώνε και λίγο οι φιλοξενούμενοι; Πέντε κιλά πήρε ο μπατζανάκης στο χωριό, μέχρι το Μεγάλο Σάββατο! (Νηστεία δεν έκανε, αφού έτσι κι αλλιώς δεν θα κοινωνούσε στην κλεισμένη εκκλησία!).
Και την ημέρα του Πάσχα, που ο Μήτσος απ’ τα χαράματα έκανε τις ετοιμασίες για τον οβελία, ο μπατζανάκης δεν βοηθούσε καθόλου! Έκοβε βόλτες, με το τσίπουρο στο χέρι και έχοντας την κοιλιά φουσκωμένη, λες και ήταν… έγκυος! Απλά, ρωτούσε… επίμονα, πότε θα είναι έτοιμο το αρνί, για να ντερλικώσει!
Χρονιάρες μέρες, ο Μήτσος απηύδησε με το μπατζανάκη και έβγαλε το αρνί… μισοψημένο, για να τον προλάβει! Νευρίασε ο Μήτσος…
- Φάε, του λέει, και να φύγεις γρήγορα για την Αθήνα! Και επειδή εδώ στο χωριό την… έβγαλες τζάμπα ένα μήνα, ας πληρώσεις τώρα στην επιστροφή 300 ευρώ πρόστιμο, για την αδικαιολόγητη μετακίνησή σου! Και στον… επόμενο κορωνοϊό, κοίταξε να μου ξανάρθεις!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγώγης.