Η... ζυγαριά!

on .

Λένε αρκετοί, πως αυτή η καραντίνα, έκανε καλό στην ελληνική οικογένεια... Έγινε σύσφιξη των σχέσεων! (Κάπου είχε ξεχυλώσει το πράγμα...). Και το κάθε μέλος της οικογένειας, έκανε, έστω και στα περιορισμένα αυτά πλαίσια, ό,τι επιθυμούσε! Η βιβλιοθήκη, με τα πολλά βιβλία, ...δούλεψε ικανοποιητικά!
Η νοικοκυρά κατέβασε μερικά βιβλία, τα... ξεσκόνισε, τα έδωσε στον... προκομένο της, αλλά αυτός δεν τα άνοιξε! (Δυστυχώς, έρευνα έχει αποδείξει, πως ένας στους δύο Έλληνας, δεν διαβάζει καθόλου! Τζάμπα... το ξεσκόνισμα!)
Η ενημέρωση γίνεται μόνο από τη μικρή οθόνη! Βέβαια, τις μέρες του εγκλεισμού, το τηλεοπτικό ημίωρο, των Τσιόδρα – Χαρδαλιά, σπάει κάθε ρεκόρ! Το κακό όμως, είναι στη συνέχεια... Αν βρείτε σήμερα μία εκπομπή, χωρίς... κορωνοϊό, κερνάω καπουτσίνο, όταν... ανοίξουν τα καφέ! Από Νίκο Στραβελάκη, μέχρι την Αννίτα Πάνια και από τον Βερύκιο, μέχρι την Ελένη Μενεγάκη, όλοι έχουν εντάξει στο πρόγραμμά τους... κορωνοϊό!
Αλλά και στα ραδιόφωνα, γίνεται ένας χαμός! Και καθώς τα Σχολεία είναι κλειστά, λένε κάποιοι... εξυπνάκηδες, τα παιδιά να εξεταστούν μόνο στον κορωνοϊό, να περάσουν όλοι τη χρονιά και μάλιστα με άριστα! Και έτσι, την περίοδο αυτή της μοναξιάς, οι μαθητές θα γίνουν χαρούμενοι!
Αυτές τις μέρες... πανηγυρίζουν και τα αρνιά, γλιτώνοντας τη σούβλα και... αναβαθμίζονται, μπαίνοντας στο φούρνο με πατάτες! (Κάποιοι πονηροί σκέφτονται χωριό, αλλά ο Χαρδαλιάς καιροφυλακτεί!)
Και στην περίοδο του εγκλεισμού στα σπίτια, εκείνο που... αναστενάζει, είναι το ψυγείο! Όλοι το επισκέπτονται και... παίρνουν τα κιλά τους! Μάλιστα, η... χοντρή κυρία, αγανακτισμένη, μαζί με τα σκουπίδια, πέταξε στον κάδο... και τη ζυγαριά! Δεν θέλει να βλέπει... τα χάλια της!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγώγης.