Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων και οι μισές αλήθειες του Προέδρου του

on .

Η επιστολή του Δ. Δημητρίου

Αγαπητέ κ. Κουτσολιόντο,
Με θλίψη διαπιστώσαμε σήμερα 03/04/2020 στην εφημερίδα σας «Πρωινός Λόγος» και στην πρώτη σελίδα της, ότι στηλιτεύσατε (δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια) το Δελτίο Τύπου του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων με τίτλο: «Δομή ανηλίκων μεταναστών Ασπράγγελοι Ζαγορίου» και το οποίο προφανώς έφερε την υπογραφή του Πρόεδρου του Επιμελητηρίου αλλά δεν γνωρίζατε ότι εκδόθηκε με καθολική αποδοχή της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου, στην οποία συμμετέχουν οι Επικεφαλής και Μέλη όλων των Παρατάξεων.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου καθώς και όλα τα Μέλη της Διοίκησης εκπροσωπούν πάνω από 11.000 χιλιάδες Μέλη - Επιχειρήσεις και με σχέδιο - πρόγραμμα - μελέτη, υπερασπίζονται κάθε φορά τα συμφέροντά τους, όπως και αυτά στην παρούσα φάση των επιχειρηματιών του Ζαγορίου.
Προφανώς και ζούμε σε άλλη ΕΠΟΧΗ, που μάλλον εσείς τα τελευταία χρόνια στην εφημερίδα σας, δεν την αντιλαμβάνεστε, παρά μόνο όταν έρχεται η στιγμή να εισπράξετε τιμολόγιο διαφήμισης από το Επιμελητήριο Ιωαννίνων ή την ετήσια συνδρομή σας.
Προφανώς η άλλη ΕΠΟΧΗ του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων είναι εδώ και βέβαια την εισπράττουν τα μέλη μας, ακόμη και σε αυτή τη δύσκολη εποχή της παγκόσμιας πανδημίας με καταστροφικά αποτελέσματα και για την επιχειρηματικότητα Προφανώς σε αυτή την άλλη ΕΠΟΧΗ που ζούμε εμείς, έχουμε αποστείλει τις προτάσεις μας διαδοχικά από τις 13/03/2020 σε όλα τα αρμόδια Υπουργεία Οικονομίας, Ανάπτυξης, Εργασίας, Τουρισμού και άλλα.
Προφανώς στην δική μας ΕΠΟΧΗ, έχουμε κάνει ολοκληρωμένες προτάσεις κατόπιν μελέτης, για την παρούσα φάση αλλά και για την μετά κορονοϊου εποχή, προτάσεις για όλα τα ζητήματα της επιχειρηματικότητας, ολοκληρωμένες προτάσεις ακόμη και για τον Τουρισμό.
Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων στην δική του ΕΠΟΧΗ συμμετέχει ενεργά στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και γι' αυτό είναι σε συνεννόηση με τους Διοικητές των Νοσοκομείων για πραγματική παροχή βοήθειας όπου χρειαστούν ακόμη και οικονομική, με απόφαση βέβαια όλων των Μελών της Διοικητικής Επιτροπής. Αυτή είναι, έχετε δίκαιο, η ΑΛΛΗ ΕΠΟΧΗ που ζούμε εμείς, αυτός είναι ο κόσμος μας, της υπεράσπισης των συμφερόντων της επιχειρηματικότητας και βέβαια της συνδρομής στα προβλήματα στον χώρο της υγείας.
Προφανώς, όλα τα παραπάνω στην δική σας εποχή τα τελευταία χρόνια, δεν υπάρχουν, γιατί δεν είχατε την διάθεση όχι μόνο να τα δημοσιεύσετε σε χώρο που τους αντιστοιχούν αλλά ούτε και να τα μελετήσετε. Αφήστε λοιπόν εμάς να ζούμε την δική μας εποχή και ζήστε εσείς την δική σας εποχή, που προφανώς είναι η φθηνή υπεράσπιση της κυβέρνησης, «η υπεράσπιση του κλακαδόρου» και όχι της επιχειρηματικότητας.
Ελπίζουμε αυτή τη φορά να βρείτε χώρο για τη δημοσίευση ολόκληρης της απάντηση μας και όχι «δημοκρατικά» σχολιασμένη, κομμένη και ραμμένη όπως και τις άλλες φορές.
Φιλικά
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων
 Δημήτρης Δημητρίου

* * * 

Η απάντηση του «Π.Λ.»

Σφόδρα ενοχλημένος εμφανίζεται ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτρης Δημητρίου από το χθεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «Π.Λ.» στο οποίο καυτηριάζονταν η τακτική συγκεκριμένων τοπικών φορέων -μεταξύ των οποίων και το Επιμελητήριο- που εκμεταλλευόμενοι τη σημερινή δυσμενή συγκυρία, ασκούν αντιπολίτευση στην κυβέρνηση ή διατυπώνουν ανεδαφικές για την εποχή διεκδικήσεις.
Αυτό ακριβώς έκανε και ο κ. Δημητρίου αναφορικά με τη Δομή Ασυνόδευτων Ανηλίκων Μεταναστών στους Ασπραγγέλους Ζαγορίου. Την ώρα που τα εμπορικά καταστήματα του Νομού μας παραμένουν κλειστά και οι τοπικές επιχειρήσεις στο σύνολό τους στενάζουν λόγω της κρίσης που έχει προκαλέσει η πανδημία, εκείνος επέλεξε να πιαστεί από τη συγκεκριμένη Δομή για να εξαπολύσει επίθεση στον Κ. Μητσοτάκη που… θα τη χωροθετήσει τους Ασπραγγέλους. Με πρόσχημα ότι… κόφτεται για τους επιχειρηματίες του Ζαγορίου, επιδόθηκε σε ασκήσεις φτηνής αντιπολίτευσης. Κι όταν του ασκήσαμε κριτική -όπως οφείλει να κάνει ο Τύπος- εξανέστη!
Ισχυρίζεται, δε, στην απάντησή του, που -κατ’ εντολήν του (!)- παρατίθεται αυτούσια δίπλα, ότι έχει αναλάβει ένα σωρό πρωτοβουλίες για τις τοπικές επιχειρήσεις – μέλη του φορέα που εκπροσωπεί. Αυτό δεν θα το κρίνουμε εμείς. Τις πρωτοβουλίες του κ. Δημητρίου και τα αποτελέσματα που έχουν ας τις κρίνουν τα μέλη του Επιμελητηρίου, που σήμερα κάθονται κυριολεκτικά πάνω σε… αναμμένα κάρβουνα και δίνουν τη μάχη της επιβίωσης. Ούτε είναι η κατάλληλη στιγμή να αναζητηθούν τα αίτια της όλο και αυξανόμενης απαξίωσης του συγκεκριμένου θεσμού. 
Όσο για τα περί… καθολικής αποδοχής από πλευράς της Διοικούσας Επιτροπής του δελτίου τύπου που εξέδωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου με θέμα τη Δομή Ασυνόδευτων στους Ασπραγγέλους, λέει... μισές αλήθειες! Η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης διατύπωσε απλώς επιμέρους αντιρρήσεις για τη Δομή και τίποτε παραπάνω, όπως δήλωσε χθες σχετικά στον «Π.Λ.» ο επικεφαλής της Γρηγόρης Γκίκας, κατηγορώντας τον κ. Δημητρίου ότι εξακολουθεί να κάνει φτηνή πολιτική.
Για του λόγου το αληθές, η δήλωση του κ. Γκίκα έχει ως εξής: «Η παράταξή μας διά μέσω του εκπροσώπου που έχουμε ορίσει στο Δ.Σ. του Επιμελητηρίου, του κ. Παπαρούση, δεν επιχείρησε να κάνει πολιτική σχετικά με τη δομή ασυνόδευτων προσφύγων στους Ασπράγγελους, αλλά εξέφρασε ορισμένες αντιρρήσεις, οι οποίες εστιάζονταν στο το αν έχει ρωτηθεί σχετικά η τοπική κοινωνία που εκφράζεται από τον Δήμαρχο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Εμείς θέσαμε απλώς τους προβληματισμούς μας για το αν πρέπει να δημιουργηθεί μία δομή σε μία περιοχή φυσικού κάλλους που έχει σημαντικές προοπτικές να αναδειχθεί. 
Αυτή ήταν η θέση της παράταξής μας, αλλά ο κ. Δημητρίου για μία ακόμη φορά παραποίησε την πραγματικότητα και, αντί να δει πώς θα στηρίξει τις επιχειρήσεις που βάλλονται και σήμερα έχουν βρεθεί σε δεινή θέση λόγω του κορωνοϊού, συνεχίζει να κάνει φτηνή πολιτική».