Κοινωνία… ώρα μηδέν για την «ερημωμένη» ύπαιθρο!

on .

Όπως λέει και ο σοφός  λαός μας, «ήταν στραβό το κλήμα, το ‘φαγε και ο γάιδαρος»!  Όλες οι παλιές παροιμίες εκτός από την σοφία τους, αναφέρονται και στην ρέουσα πραγματικότητα!
Τα «ερημωμένα» χωριά μας εκπέμπουν SOS! Παρακολουθούμε διάφορες δράσεις από τον Περιφερειάρχη, τους Δημάρχους και λοιπούς παράγοντες κυρίως στις πόλεις, αλλά για τα χωριά, για τους εναπομείναντες ακρίτες μας που «φυλάττουν  Θερμοπύλες», τι κάνουν; 
Παρατηρώντας τα πολλά και απομακρυσμένα χωριά μας στο Πωγώνι, στην Κόνιτσα, στην Λάκκα Σουλίου, κλπ. ανησυχούμε γιατί είναι πολύ κρίσιμη και επικίνδυνη, θα έλεγα, η περίοδος αυτή για τους ηλικιωμένους, που αντέχουν και ζουν ακόμα εκεί, γι’ αυτό η κάθε εξουσία -από τον Δήμαρχο μέχρι τον Περιφερειάρχη- οφείλει να προστρέξει, να τους βοηθήσει άμεσα, όπως:
- Επικοινωνώντας κάθε μέρα και ρωτώντας τους αν χρειάζονται βοήθεια
- Στέλνοντας τρόφιμα εκεί όπου δεν υπάρχουν σούπερ μάρκετ κλπ. μαγαζιά που τα έχουν ανάγκη
- Στέλνοντας τον αγροτικό γιατρό, σε συνεννόηση με την πρωτοβάθμια υγεία -κέντρο υγείας, όταν χρειάζεται
- Στέλνοντας τα φάρμακά τους
- Δίνοντας τον αριθμό τηλεφώνου του αρμοδίου υπαλλήλου του Δήμου, με τον οποίο θα μπορούν να επικοινωνούν όλο το εικοσιτετράωρο, αυτοί που χρειάζονται άμεση βοήθεια.
Η πρώτη μας φροντίδα αφορά τις ευαίσθητες ομάδες και τους ηλικιωμένους παππούδες και πατεράδες μας, στους οποίους οφείλουμε την ύπαρξή μας-υπέρ των αδυνάτων ο λόγος! 
Εκτός από τα παραπάνω που αφορούν το ύψιστο αγαθό της υγείας, υπάρχει και το θέμα της οικονομίας στην γεωργία και κτηνοτροφία στον πρωτογενή τομέα παραγωγής.
Μέχρι τώρα, δεν άκουσα, δεν είδα, πλην ελαχίστων, να ανακοινώνονται μέτρα για τους ανθρώπους της υπαίθρου, για τους ακρίτες μας. Καλό θα ήταν, άμεσα να καταγραφούν τα προβλήματα από τους ειδικούς -γεωπόνους και κτηνιάτρους- που δουλειά τους δεν είναι τα γραφεία της Περιφέρειας, αλλά  η ύπαιθρος χώρα, η μάνα γη που μας ταΐζει όλους και να ζητήσουν την βοήθεια που έχουν ανάγκη οι αγρότες από την Περιφέρεια και αυτή στη συνέχεια από την κυβέρνηση. Γιατί, η τοπική εξουσία -Δήμοι και Περιφέρεια- γνωρίζουν καλύτερα από οποιαδήποτε κυβέρνηση τις ανάγκες, τα προβλήματα και τις λύσεις που χρειάζονται.
Εμπρός, μην αδρανείτε, δραστηριοποιηθείτε περισσότερο, ακόμα και υπερβάλλοντας τους εαυτούς σας σε αυτή την πολύ κρίσιμη και επικίνδυνη χρονική περίοδο που διανύουμε για να σωθεί ό,τι έχει απομείνει στον πρωτογενή τομέα, απαιτώντας οικονομικά κίνητρα, αναπτυξιακά και φορολογικά, διευκολύνσεις μεγάλες από τις τράπεζες που ανακεφαλαιοποιήθηκαν συνολικά με 45 δις ευρώ με χρήματα του Ελληνικού λαού, για να σωθούν άνθρωποι, αγρότες και  οι οικονομικές μονάδες τους.
Οι άνθρωποι της υπαίθρου δεν ξεχνούν και θα σας ευγνωμονούν εάν προστρέξετε σε βοήθειά τους, που την έχουν ανάγκη!

ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΛΕΜΠΑΣ