Ιέ μου, υιέ μου...

on .

«Αυτοί οι αρχαίοι, πρόγονοί μας, καμιά πτυχή της ζωής, δεν άφησαν ασχολίαστη και μάλιστα με τρόπο αυθεντικό. Τα αποφθέγματά τους, καλύπτουν πλήρως, τη ζωή, το θάνατο, τον πλούτο, τη δυστυχία, την αναλγησία, αλλά και τη χαρά, τον έρωτα, την αγάπη»! Αυτά σχολίαζαν ο μπάρμπα Μήτσος και η γυναίκα του... απομονωμένοι στο μικρό σπιτάκι, λόγω του κορωνοϊού!
Είναι... ακόμα υγιέστατοι, αλλά οι πολλές μονοθεματικές ειδήσεις (σκέτος κορωνοϊός...) μη νομίζεις, τους επηρέασε την ψυχή και το σώμα!
Μάλιστα, η γυναίκα του Μήτσου, δεν σηκώνει ούτε τα τηλέφωνα,... φοβούμενη μήπως κολλήσει, από αυτόν που τηλεφωνεί!
- Κουράγιο και υπομονή γυναίκα, της είπε ο Μήτσος. Θα μας κάνει... καλό, αυτή η απομόνωση! Εξ’ άλλου, οι αρχαίοι Έλληνες, το είχαν πει: Ουδέν κακόν, αμιγές καλού!
- Καιρός λοιπόν, να... αγαπηθούμε, της είπε ο Μήτσος.
Η γριά... παράκουσε και έκανε... μια χαρά, άλλο πράγμα!
Μέχρι που ο Μήτσος της εξήγησε, πως εννοούσε... την αδελφική αγάπη και όχι αυτό που η ίδια παράκουσε και... ποθούσε!
- Κατάλαβα, Μήτσο μου, του είπε.
Αλλά και σε αυτό  το σημείο, μας έχουν «καλύψει» οι αρχαίοι Έλληνες, που είπαν: Το μεν πνεύμα πρόθυμον, η δε σάρξ ασθενής!
Και ύστερα από αυτή την κουβέντα, ο Μήτσος άνοιξε την τηλεόραση, για να μάθει τα τελευταία νέα του κορωνοϊού!
Η δε γριά, άνοιξε το στρώμα της γυμναστικής στο σαλόνι!
- Τι κάνεις εκεί, της είπε ο Μήτσος.
- Θα κάνω λίγους κοιλιακούς και λίγους ραχιαίους, να διατηρήσω καλά... το σώμα μου, μέχρι να βγω στην παραλία! Πιστεύω μέχρι τον Ιούλιο, να ξεμπερδέψουμε με τον κορωνοϊό!
Και ο Μήτσος, έκλεισε την τηλεόραση και στρώθηκε και αυτός σε... αναερόβιες ασκήσεις, να βελτιώσει την κορμάρα του! (τρομάρα του...)
Και η γριά που τον καμάρωνε, του είπε , όλο... γλύκα!
- Αυτή η ιστορία, μας έκανε και ένα καλό! Τώρα ήρθαμε πιο κοντά με... τον ιό και σ’ αγαπώ, όπως, όταν κάναμε, τον πρώτο μας υιό!
* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγώγης.